Zamknięty przez: tyku 02-08-2021, 11:02 |
[CY3A 1.8] Sedan, klapa bagażnika - awaryjne otwieranie |
Autor |
Wiadomość |
rzezniol
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CY_A 4B10
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2021, 12:12 [CY3A 1.8] Sedan, klapa bagażnika - awaryjne otwieranie
|
|
|
Witam
Zazwyczaj tylko czytam dziś potrzebuję pomocy.
Wakacje ... Oba komplety kluczy zamknięte w samochodzie - jeden w bagażniku drugi w torebce w kabinie ... Nie pytajcie jak to sie stało bo nie chcę mieć nikogo na sumieniu
Najłatwiej dostać się do dźwigni otwierania bagażnika i też tak zrobiłem.
Mam wrażenie że przynajmniej kilka razy uniosłem dźwignię wystarczająco aby otworzyć bagażnik.
W związku z tym pytanie.
Jest możliwość otwarcia klapy bagażnika ciągnąć za dźwignię przy zamkniętym samochodzie przez centralny zamek ?
Słowem potrzebuje dobrej duszy która wejdzie do swojego sedana zamknie sie z guzika na kluczyku i pociągnie dźwignię bagażnika.
Z gory dziekuję za pomoc ...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 306 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 01-08-2021, 12:39
|
|
|
Tutaj raczej nikt nie pomoże "włamać" się do auta , dzwoń po speca , zapłacisz 100-200 zł , i obedzie się bez uszkodzeń ... |
|
|
|
 |
rzezniol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-08-2021, 12:47
|
|
|
Sam sobie odpowiedziałem.
Tak da się.
Zawodowy włamywacz zna te odpowiedzi i nie potrzebuje pytać.
Spłycanie problemu do ... wszyscy to złodzieje a "normalni" dzwonią do specjalisty to zaprzeczanie istnienia forum gdzie sie pomaga.
Po co pytać o porady serwisowe skoro "specjaliści" w ASO wiedza wszystko ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 306 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 01-08-2021, 14:38
|
|
|
Czego nie rozumiesz ? Przecież nikt na forum nie napisze jak otworzyć auto bez kluczyka, nikt Cię od złodziei nie wyzywa , więc sie nie unoś |
|
|
|
 |
rzezniol
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-08-2021, 14:56
|
|
|
Jakbym nie napisał prawdy o zatrzaśnięciu kluczyków w aucie i tylko zapytał czy da się otworzyć klapę dźwignią przy zamkniętym centralnym ... Nawet byś nie pomyślał o "włamaniu".
A napisałem prawdę i od razu zaszufladkowałeś działanie jako pomoc we włamie do samochodu.
Ja się nie unoszę tylko interpretuję fakty.
Zakładanie ze każdy specjalista od "awaryjnego otwierania" pojazdów nauczył się fachu w 100% legalnie też jest nieco optymistyczne. Z tego co wiem nie jest to działalność reglamentowana i prawnie regulowana i nie trzeba legitymować sie zaświadczeniem o niekaralności .
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 01-08-2021, 17:22
|
|
|
Ale tej porady nie odczytasz tylko Ty. Trochę wyobraźni. Lepiej nie pisać takich porad na otwartym forum. |
|
|
|
 |
|