|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gumy usztywniające zawieszenie |
Autor |
Wiadomość |
MadReapeR
Forumowicz
Auto: Space Star FL 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-04-2016, 06:57 Gumy usztywniające zawieszenie
|
|
|
Czy ktoś z was spotkał się z takim patentem? Używał? Coś więcej może powiedzieć?
http://allegro.pl/show_item.php?item=5212612141
MSS słynie z tego, że tył mu siada mocno pod obciążeniem, myślałem o zmianie sprężyn, ale nie wiem czy wiele to da, a ze względu na zainteresowania często jeżdżę autem mocno obładowanym (4 osoby + kupa sprzętu, czasami + box) i tylne koło znika mi w nadkolach, także pomyślałem, że może warto wrzucić sobie coś takiego?
Z góry dzięki za rady. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-04-2016, 07:44
|
|
|
Ta guma nie pomoże na to, że spręzyna nie ma swojej nośności, skoro użytkujesz auto czesto mocno załadowane najlepiej będzie kupić spręzyny wzmocnione albo zglosic sie do firmy ktora wykona takie sprezyny na zamówienie |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
MadReapeR
Forumowicz
Auto: Space Star FL 1.6
|
Wysłany: 21-04-2016, 08:16
|
|
|
Szukałem kiedyś wzmocnionych, ale nikt nie wpadł na pomysł zrobienia takich do SS. Na zamówienie zaśpiewali mi jakąś kosmiczną stawkę...
Myślisz, że jak nawpycha się tej gumy to nie zrobi się twardsza, a tym samym mniej się będzie uginać pod obciążeniem?
A. I jeszcze butla z gazem... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-04-2016, 20:16
|
|
|
Jak napchasz tych gum to ograniczysz prace sprezyny, jakiś efekt usztywnienia uzyskasz, kosztem przyjemności i bezpieczeństwa jazdy (bo taka spręzyna nie pracuje pełnym nawojem), kosmiacza cena za dorobienie sprezyn, tzn jaka
Kiedyś w Katowicach jak pytałem to usłyszalem cene rzędu 200-400zł za komplet |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|