Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Trzeci rząd siedzeń
Autor Wiadomość
and 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2010, 22:59   Trzeci rząd siedzeń

Witam wszystkich. Zakupiłem outlandera przed miesiącem,co do wrażeń to może w innym mailu.Jak na dzień dzisiejszy mam pytanie. Może ktoś wynalazł patent na "grzechoczący" trzeci rząd złożonych siedzeń podczas jazdy po dziurawej drodze albo na progach zwalniających? Sposób mocowania złożonych siedzeń w postaci zatrzasków w ogóle nie sprawdza się na nierównościach.Słychać pracę całego, słabo spasowanego stelaża. Najprościej byłoby położyć płytę chodnikową na podłogę bagażnika ale może ktoś wymyślił jakiś lepszy patent?
Pozdrawiam. Andrzej.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 21-05-2010, 01:45   

Dodam do tego ,że im częściej z niego korzystasz tym bardziej kolebie...Rozkręca się chyba :lol: Gdybym nie używał to bym wymontował ale od czasu do czasu przydaje się ten patencik a dzieciaki z niewiadomych mi przyczyn toczą boje i spory kto ma jechać "bardziej z tyłu" :D (IMHO to z powodu iż siedzenia te są nisko umocowane i im nogi nie dyndają jak w fotelikach)

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 21-05-2010, 07:48   

karol_alasz napisał/a:
dzieciaki z niewiadomych mi przyczyn toczą boje i spory kto ma jechać "bardziej z tyłu" (IMHO to z powodu iż siedzenia te są nisko umocowane i im nogi nie dyndają jak w fotelikach)

mam dokladnie ten sam "problem" :D
A jak to sie ma swoja droga do bezpieczenstwa...tam niemal nie ma miejsca na strefe zgniotu w razie pukniecia w tyl... :? robili jakies testy w tym temacie? Pasazerowie w tym ostatnim rzedzie maja jakies szanse na przezycie? :roll:

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 21-05-2010, 10:50   Re: Trzeci rząd siedzeń

and napisał/a:
Witam wszystkich. Zakupiłem outlandera przed miesiącem,co do wrażeń to może w innym mailu.Jak na dzień dzisiejszy mam pytanie. Może ktoś wynalazł patent na "grzechoczący" trzeci rząd złożonych siedzeń podczas jazdy po dziurawej drodze albo na progach zwalniających? Sposób mocowania złożonych siedzeń w postaci zatrzasków w ogóle nie sprawdza się na nierównościach.Słychać pracę całego, słabo spasowanego stelaża. Najprościej byłoby położyć płytę chodnikową na podłogę bagażnika ale może ktoś wymyślił jakiś lepszy patent?
Pozdrawiam. Andrzej.

Worek piasku.

sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 21-05-2010, 16:34   

A ja w trochę innym temacie, ale tez w sprawie hałasu.
W drzwiach pasażera z tyły po prawej stronie brzęczy plastik.Taki rezonans. Zazwyczaj podczas jazdy po nierównosciach lub niskich obrotach silnika.
Nie wiem jak to usunąć jakies pomysły ? Dociaskalem obudowe drzwi ale to pomogło na 3 dni :)

Matti 
Forumowicz

Auto: outlander intense+ m2008
Wysłany: 21-05-2010, 19:48   

dab napisał/a:
karol_alasz napisał/a:
dzieciaki z niewiadomych mi przyczyn toczą boje i spory kto ma jechać "bardziej z tyłu" (IMHO to z powodu iż siedzenia te są nisko umocowane i im nogi nie dyndają jak w fotelikach)

mam dokladnie ten sam "problem" :D
A jak to sie ma swoja droga do bezpieczenstwa...tam niemal nie ma miejsca na strefe zgniotu w razie pukniecia w tyl... :? robili jakies testy w tym temacie? Pasazerowie w tym ostatnim rzedzie maja jakies szanse na przezycie? :roll:

z dzieciakami to ja bym uważał na tym 3 rzędzie siedzeń niedość, że nie ma miejsca na strefę zgniotu to tam boczne kurtyny i poduszki z tego co się orientuję też nie sięgają więc to takie naprawdę awaryjne miejsca.

and 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
Wysłany: 21-05-2010, 23:08   

sibkods napisał/a:
W drzwiach pasażera z tyły po prawej stronie brzęczy plastik.Taki rezonans. Zazwyczaj podczas jazdy po nierównosciach lub niskich obrotach silnika.
Nie wiem jak to usunąć jakies pomysły ? Dociaskalem obudowe drzwi ale to pomogło na 3 dni :)

A u mnie w przednich drzwiach

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 22-05-2010, 01:00   

and napisał/a:
sibkods napisał/a:

A u mnie w przednich drzwiach

Mam dokladnieto samo brzeczeniedochdzacejakbyzeslupka pasazera podczasjazdyna niskichobrotach/przyspieszaniu - wtedygdysa wieksze wibracje od silnika...
Ktos kiedyspisal zetojakas srubaodmocowania zapiecia pasow...i ze w serwisiemu tousuneli....jednak nie jestem pewien czy chodzilo o ten sam odglos? :?

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 22-05-2010, 01:37   

sibkods napisał/a:
W drzwiach pasażera z tyły po prawej stronie brzęczy plastik.

U mnie po lewej.Jak bylem na przegladzie to chciałem żeby to usuneli-nawet bez jazdy wystarczylo lekko opuszkami palcow puknac w plastik drzwi i bzyczało...ale jak to bywa ze złośliwością rzeczy martwych w ASO nic nie brzęczało,a jak juz wyjechałem to znowu :evil: Z tym ,że to było zimą,a zimą się z plastikami nie walczy bo można łatwo coś urwać-twarde się robią...

diament 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER
Wysłany: 26-04-2013, 14:29   

Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć na temat tych śrub którymi dokręcone jest to siedzonko?a w zasadzie to chodzi mi tylko o to czy mają one nagwintowane gniazda w podwoziu czy mają nakrętki od spodniej strony podwozia (czyli cz po odkręceniu siedzenia mogą się one gdzieś tam zawieruszyć? czy po prostu, po demontażu wkręcam śruby ponownie i sprawa załatwiona?)Ponieważ mam obawy czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek, a zdaję sobie sprawę że trzeba je wkręcić ponownie bo i po co dodatkowa wentylacja i napływ wilgoci. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 26-04-2013, 20:19   

diament napisał/a:
Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć na temat tych śrub którymi dokręcone jest to siedzonko?a w zasadzie to chodzi mi tylko o to czy mają one nagwintowane gniazda w podwoziu czy mają nakrętki od spodniej strony podwozia (czyli cz po odkręceniu siedzenia mogą się one gdzieś tam zawieruszyć? czy po prostu, po demontażu wkręcam śruby ponownie i sprawa załatwiona?)Ponieważ mam obawy czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek, a zdaję sobie sprawę że trzeba je wkręcić ponownie bo i po co dodatkowa wentylacja i napływ wilgoci. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź.
Nie pytaj o to samo w 3 watkach na raz :wink:

Dominik

diament 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER
Wysłany: 28-04-2013, 13:32   

Dziękuję Ci Dominik, bardzo pomocna jest Twoja podpowiedź, ponieważ dzięki niej ułatwionym staje się dla mnie demontaż i jednocześnie pokazuje wielką operatywność i współpracę oddanych dobrej wierze wybranych forumowiczów. Pozdrawiam Cię i życzę wszelkiej radości i zadowolenia w użytkowaniu własnego auta.(jeśli chodzi o 3 wątki to tak dla większej pewności że ktoś przeczyta :) )

mihoo 
Forumowicz

Auto: Outlander II DiD Ralliart
Wysłany: 25-07-2013, 12:20   

I jak, udało Ci się wyciszyć te krzesełka? U mnie też jest coraz gorzej i nie mam na to pomysłu.
pozdrawiam
Michał

Heavyman 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2D
Wysłany: 30-03-2016, 11:44   

Cześć,

Tak dziwnie zaczynać przygodę z forum od odświeżenia starego wątku, więc na wstępie się przywitam :-)

Witam wszystkich Mitsumaniaków, mam na imię Piotrek i od dwóch tygodni jestem mam nadzieję że szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Outlander, 2 generacja, 2011 rok, 2268 Diesel :-)

No i klepocze mi tylna ławka, więc postanowiłem odświeżyć temat, w nadziei że ktoś wpadł na sposób lepszy od worka piachu... :-) Z góry dziękuję za pomocne sugestie :-)

Pozdrawiam.

Puzonik83 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Wysłany: 30-03-2016, 21:03   

Ja swoją trzecią ''Kanapę'' wyrzuciłem, i tak jej nie mogłem używać bo mam kratkę, ale cztery lata woziłem ją w bagażniku i też mi się tłukła więc powkładałem kawałki gąbki w te metalowe zawiasy, które ją trzymają do podłogi i później też kilka kawałków w szczeliny wokół niej jak jest złożona, wtedy dużo lepiej było.

Odpowiedz do tematu