Trzeci rząd siedzeń |
Autor |
Wiadomość |
and
Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2010, 22:59 Trzeci rząd siedzeń
|
|
|
Witam wszystkich. Zakupiłem outlandera przed miesiącem,co do wrażeń to może w innym mailu.Jak na dzień dzisiejszy mam pytanie. Może ktoś wynalazł patent na "grzechoczący" trzeci rząd złożonych siedzeń podczas jazdy po dziurawej drodze albo na progach zwalniających? Sposób mocowania złożonych siedzeń w postaci zatrzasków w ogóle nie sprawdza się na nierównościach.Słychać pracę całego, słabo spasowanego stelaża. Najprościej byłoby położyć płytę chodnikową na podłogę bagażnika ale może ktoś wymyślił jakiś lepszy patent?
Pozdrawiam. Andrzej. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 21-05-2010, 01:45
|
|
|
Dodam do tego ,że im częściej z niego korzystasz tym bardziej kolebie...Rozkręca się chyba Gdybym nie używał to bym wymontował ale od czasu do czasu przydaje się ten patencik a dzieciaki z niewiadomych mi przyczyn toczą boje i spory kto ma jechać "bardziej z tyłu" (IMHO to z powodu iż siedzenia te są nisko umocowane i im nogi nie dyndają jak w fotelikach) |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-05-2010, 07:48
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | dzieciaki z niewiadomych mi przyczyn toczą boje i spory kto ma jechać "bardziej z tyłu" (IMHO to z powodu iż siedzenia te są nisko umocowane i im nogi nie dyndają jak w fotelikach) |
mam dokladnie ten sam "problem"
A jak to sie ma swoja droga do bezpieczenstwa...tam niemal nie ma miejsca na strefe zgniotu w razie pukniecia w tyl... robili jakies testy w tym temacie? Pasazerowie w tym ostatnim rzedzie maja jakies szanse na przezycie? |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 21-05-2010, 10:50 Re: Trzeci rząd siedzeń
|
|
|
and napisał/a: | Witam wszystkich. Zakupiłem outlandera przed miesiącem,co do wrażeń to może w innym mailu.Jak na dzień dzisiejszy mam pytanie. Może ktoś wynalazł patent na "grzechoczący" trzeci rząd złożonych siedzeń podczas jazdy po dziurawej drodze albo na progach zwalniających? Sposób mocowania złożonych siedzeń w postaci zatrzasków w ogóle nie sprawdza się na nierównościach.Słychać pracę całego, słabo spasowanego stelaża. Najprościej byłoby położyć płytę chodnikową na podłogę bagażnika ale może ktoś wymyślił jakiś lepszy patent?
Pozdrawiam. Andrzej. |
Worek piasku. |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 21-05-2010, 16:34
|
|
|
A ja w trochę innym temacie, ale tez w sprawie hałasu.
W drzwiach pasażera z tyły po prawej stronie brzęczy plastik.Taki rezonans. Zazwyczaj podczas jazdy po nierównosciach lub niskich obrotach silnika.
Nie wiem jak to usunąć jakies pomysły ? Dociaskalem obudowe drzwi ale to pomogło na 3 dni |
|
|
|
 |
Matti
Forumowicz
Auto: outlander intense+ m2008
|
Wysłany: 21-05-2010, 19:48
|
|
|
dab napisał/a: | karol_alasz napisał/a: | dzieciaki z niewiadomych mi przyczyn toczą boje i spory kto ma jechać "bardziej z tyłu" (IMHO to z powodu iż siedzenia te są nisko umocowane i im nogi nie dyndają jak w fotelikach) |
mam dokladnie ten sam "problem"
A jak to sie ma swoja droga do bezpieczenstwa...tam niemal nie ma miejsca na strefe zgniotu w razie pukniecia w tyl... robili jakies testy w tym temacie? Pasazerowie w tym ostatnim rzedzie maja jakies szanse na przezycie? |
z dzieciakami to ja bym uważał na tym 3 rzędzie siedzeń niedość, że nie ma miejsca na strefę zgniotu to tam boczne kurtyny i poduszki z tego co się orientuję też nie sięgają więc to takie naprawdę awaryjne miejsca. |
|
|
|
 |
and
Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
|
Wysłany: 21-05-2010, 23:08
|
|
|
sibkods napisał/a: | A ja w trochę innym temacie, ale tez w sprawie hałasu.
W drzwiach pasażera z tyły po prawej stronie brzęczy plastik.Taki rezonans. Zazwyczaj podczas jazdy po nierównosciach lub niskich obrotach silnika.
Nie wiem jak to usunąć jakies pomysły ? Dociaskalem obudowe drzwi ale to pomogło na 3 dni |
A u mnie w przednich drzwiach |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 22-05-2010, 01:00
|
|
|
and napisał/a: | sibkods napisał/a: | A ja w trochę innym temacie, ale tez w sprawie hałasu.
A u mnie w przednich drzwiach |
Mam dokladnieto samo brzeczeniedochdzacejakbyzeslupka pasazera podczasjazdyna niskichobrotach/przyspieszaniu - wtedygdysa wieksze wibracje od silnika...
Ktos kiedyspisal zetojakas srubaodmocowania zapiecia pasow...i ze w serwisiemu tousuneli....jednak nie jestem pewien czy chodzilo o ten sam odglos? |
dab
 |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 22-05-2010, 01:37
|
|
|
sibkods napisał/a: | W drzwiach pasażera z tyły po prawej stronie brzęczy plastik. |
U mnie po lewej.Jak bylem na przegladzie to chciałem żeby to usuneli-nawet bez jazdy wystarczylo lekko opuszkami palcow puknac w plastik drzwi i bzyczało...ale jak to bywa ze złośliwością rzeczy martwych w ASO nic nie brzęczało,a jak juz wyjechałem to znowu Z tym ,że to było zimą,a zimą się z plastikami nie walczy bo można łatwo coś urwać-twarde się robią... |
|
|
|
 |
diament
Nowy Forumowicz
Auto: OUTLANDER
|
Wysłany: 26-04-2013, 14:29
|
|
|
Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć na temat tych śrub którymi dokręcone jest to siedzonko?a w zasadzie to chodzi mi tylko o to czy mają one nagwintowane gniazda w podwoziu czy mają nakrętki od spodniej strony podwozia (czyli cz po odkręceniu siedzenia mogą się one gdzieś tam zawieruszyć? czy po prostu, po demontażu wkręcam śruby ponownie i sprawa załatwiona?)Ponieważ mam obawy czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek, a zdaję sobie sprawę że trzeba je wkręcić ponownie bo i po co dodatkowa wentylacja i napływ wilgoci. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 26-04-2013, 20:19
|
|
|
diament napisał/a: | Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć na temat tych śrub którymi dokręcone jest to siedzonko?a w zasadzie to chodzi mi tylko o to czy mają one nagwintowane gniazda w podwoziu czy mają nakrętki od spodniej strony podwozia (czyli cz po odkręceniu siedzenia mogą się one gdzieś tam zawieruszyć? czy po prostu, po demontażu wkręcam śruby ponownie i sprawa załatwiona?)Ponieważ mam obawy czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek, a zdaję sobie sprawę że trzeba je wkręcić ponownie bo i po co dodatkowa wentylacja i napływ wilgoci. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź. | Nie pytaj o to samo w 3 watkach na raz |
Dominik |
|
|
|
 |
diament
Nowy Forumowicz
Auto: OUTLANDER
|
Wysłany: 28-04-2013, 13:32
|
|
|
Dziękuję Ci Dominik, bardzo pomocna jest Twoja podpowiedź, ponieważ dzięki niej ułatwionym staje się dla mnie demontaż i jednocześnie pokazuje wielką operatywność i współpracę oddanych dobrej wierze wybranych forumowiczów. Pozdrawiam Cię i życzę wszelkiej radości i zadowolenia w użytkowaniu własnego auta.(jeśli chodzi o 3 wątki to tak dla większej pewności że ktoś przeczyta ) |
|
|
|
 |
mihoo
Forumowicz
Auto: Outlander II DiD Ralliart
|
Wysłany: 25-07-2013, 12:20
|
|
|
I jak, udało Ci się wyciszyć te krzesełka? U mnie też jest coraz gorzej i nie mam na to pomysłu.
pozdrawiam
Michał |
|
|
|
 |
Heavyman
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II 2.2D
|
Wysłany: 30-03-2016, 11:44
|
|
|
Cześć,
Tak dziwnie zaczynać przygodę z forum od odświeżenia starego wątku, więc na wstępie się przywitam
Witam wszystkich Mitsumaniaków, mam na imię Piotrek i od dwóch tygodni jestem mam nadzieję że szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Outlander, 2 generacja, 2011 rok, 2268 Diesel
No i klepocze mi tylna ławka, więc postanowiłem odświeżyć temat, w nadziei że ktoś wpadł na sposób lepszy od worka piachu... Z góry dziękuję za pomocne sugestie
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Puzonik83
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2014 Posty: 78 Skąd: Kraśnik
|
Wysłany: 30-03-2016, 21:03
|
|
|
Ja swoją trzecią ''Kanapę'' wyrzuciłem, i tak jej nie mogłem używać bo mam kratkę, ale cztery lata woziłem ją w bagażniku i też mi się tłukła więc powkładałem kawałki gąbki w te metalowe zawiasy, które ją trzymają do podłogi i później też kilka kawałków w szczeliny wokół niej jak jest złożona, wtedy dużo lepiej było. |
|
|
|
 |
|