Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma zderzak tyl
Autor Wiadomość
Smera92 
Forumowicz

Auto: Carisma DiD 2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-04-2016, 00:41   Carisma zderzak tyl

Część. Czy ktoś może mi więcej powiedzieć na temat tego zderzaka? https://www.google.pl/sea...KG1ROd0Wh0QM%3A Help Help Help on jest zaje... I muszę taki mieć :)

MichciuGT 
Mitsumaniak

Auto: Galant Kombi 6A13
Wysłany: 16-04-2016, 07:41   

Pytaj na niemieckim forum i ogłoszeniach, na tamten rynek takie wychodziły :)
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-04-2016, 17:31   

Pamiętaj żeby od razu kupić dokładki na błotniki, bo będzie wyglądało bez nich fatalnie.

Smera92 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2016, 17:41   

A czy ta niemiecka wersja miała jakieś specjalne oznaczenia?

MichciuGT 
Mitsumaniak

Auto: Galant Kombi 6A13
Wysłany: 16-04-2016, 19:46   

"zostaw dokładki golfiarzom i za tą kasę kup kobiecie kwiatka ;) " - mądrze powiedziane, zwłaszcza gdy ma się dostęp do upragnionej kobiety.
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go.

Smera92 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2016, 21:00   

Pozostawienie to bez komentarza bo o gustach się nie rozmawia :) a co do wiejskiego tuningu to nie kieruj tego do mnie bo nie widziałeś mojej Carismy a kieruj do kolegów z kołpakami pokrowcami itp itd :) dobrze dopasowany zderzak z dyfuzorem do sportowego wyglodu pasuje jak najbardziej :)
Ostatnio zmieniony przez Smera92 16-04-2016, 21:07, w całości zmieniany 1 raz  

Smera92 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2016, 21:09   

Już poprawilem. Niestety słowniczek z tabletami :( a co do tej wersji "stock" dlaczego wujek Google jej nie znajduje?

xCrashx 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V '96
Wysłany: 16-04-2016, 23:29   

Smera92 napisał/a:
Pozostawienie to bez komentarza bo o gustach się nie rozmawia :) a co do wiejskiego tuningu to nie kieruj tego do mnie bo nie widziałeś mojej Carismy a kieruj do kolegów z kołpakami pokrowcami itp itd :) dobrze dopasowany zderzak z dyfuzorem do sportowego wyglodu pasuje jak najbardziej :)

*z imitacją dyfuzora ;) Takie coś w takim zderzaku nie pełni żadnej praktycznej funkcji. Aby dyfuzor był skuteczny (i w ogóle działał) potrzebuje odpowiednio ukształtowanej podłogi :)

Co do tematu to cóż... też uważam, że to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Ale nie moje auto, nie moje pieniądze, więc nie namawiam, nie odradzam: "róbta co chceta" :mrgreen: Nie jestem przeciwnikiem tuningu, jednak ja należę do obozu zwolenników efektywności, nie efektowności ;) Tak samo jak pisałeś w którymś temacie o glebieniu auta. Dla mnie to totalnie bez sensu, poza wątpliwym pięknem (dla mnie nawet bardzo wątpliwym) nie przynosi to żadnych korzyści, a nawet wręcz przeciwnie, często nawet szkodzi. Lepiej zainwestować w komplet porządnych sprężyn i amorów bo to przynajmniej "robi robotę", a nie stwarza tylko pozory. Ale nie hejtuję, Ty uważasz tak, ja inaczej, każdy ma prawo do własnego zdania i poglądów ;)

edit: "a co do tej wersji "stock" dlaczego wujek Google jej nie znajduje?" "Stock" to seria, znaczy samochód seryjny, taki jak wyjechał z fabryki, a nie nazwa serii :D

Smera92 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2016, 23:50   

Ok temat do zamknięcia :) jak widać tutaj ludzie nie odpowiadania na zadane pytania tylko krytykują i próbują wmówić że ich seryjne auto jest lepsze od tego zrobionego. I dlatego nie zobaczycie tematu z opisem i zdjęciami mojego auta bo mam już dość pytań po co ci to :) na szczęście jest jeszcze bardzo duża grupa osób z podobną pasją :)

xCrashx 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V '96
Wysłany: 17-04-2016, 00:01   

Kto Cię tutaj skrytykował, albo kto powiedział ,że seryjne auto jest lepsze? Nikt nic takiego nie powiedział, jednak swoje zdanie i pogląd na ten temat chyba możemy wyrazić? Mi się to po prostu nie podoba, a Ty rób co chcesz, Twoja sprawa ;) Nie oczekuj jednak zachwytu i poklasku z mojej strony.

Smera92 
Forumowicz

Wysłany: 17-04-2016, 00:55   

Na tyle odp dowiedziałem się tylko że szukaj w niemczech a reszta to wasze opinie. Nie pytalem co o tym sądzicie a gdzie znajdę :)

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 17-04-2016, 01:18   

Smera92 napisał/a:
gdzie znajdę

W Niemczech. A i to tylko raczej używki na portalach ogłoszeniowych, na forach, ewentualnie na szrotach. Firmy, które robiły akcesoria do Carismy już dawno przestały tego typu rzeczy produkować, a i produkcja była mała. Powód ? Zbyt małe zapotrzebowanie. Carismy produkowano w latach 1995-2004, w tym czasie wyprodukowano tylko ok. 385 tysięcy aut. Dla porównania - VW Passat B3/B4 w latach 1988-1996 wyprodukowano ok. 11 milionów egzemplarzy.
Możesz także pytać po firmach produkujących części tuningowe w Polsce, pierwszy przykład z Google :
http://www.eba.com.pl/s4-tuning_samochodow.html
powinni zrobić Ci na zamówienie co tylko będziesz chciał - oczywiście, o ile nie masz co robić z nadmiarem gotówki. Bo koszty mogą być spore, lub nawet większe niż spore.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 17-04-2016, 22:54   

fora są po to, żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię, możesz je rozpatrywać albo olewać ;)

Tak czy siak raczej z takimi rzeczami zostaje Ci szukać po firmach zajmujących się odbitkami i np coś takiego można znaleźć:

http://www.spojler.pl/pro...--mca992-tuning

Rzucio 
Forumowicz

Auto: Galant
Wysłany: 20-04-2016, 21:39   

Wypowiem sie cos w tym temacie bo...u mnie z auta pozostaly tylko drzwi fabryczne i dach,wiec...jeśli chodzi Ci o taki zderzak tylny to nie wychodziło nic takiego fabrycznego. Ten zderzak to custom. Sam bede niebawem rzezbił takowy. Jak masz wiecej pytan pisz privy.
Pozdro

davitxx 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Wysłany: 18-05-2016, 16:32   

Rzucio, ja bym chętnie obejrzał na żywo tak zrobione autko.
Czy obniża to tył auta? Czy do takiego zderzaka trzeba wymieniać też przód/nakładki na progi czy poziom jest podobny?

Odpowiedz do tematu