Gothaer - ubezpieczenia OC i AC |
Autor |
Wiadomość |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2016, 11:59 Gothaer - ubezpieczenia OC i AC
|
|
|
Gothaer - ubezpieczenia OC i AC
Jakie macie doświadczenia z tą firmą ?
Jeśli ktoś ma.
W CUK zaproponowano mi niby najlepszą ofertę (cena składki niższa tylko o 70zł. w porównaniu z Hestią) właśnie w Gothaer z twierdzeniem że są mniej problemowi niż Hestia a tym bardziej Allianz. |
|
|
|
 |
mietka
Forumowicz
Auto: Mitsubish
|
Wysłany: 30-03-2016, 12:34
|
|
|
Ja miałem doczynienia z ta firmą. Moge polecić, miałem taki przypadek: jechałem samochodem ojca i miałem kolizję. Na szczęscie nie zabrali zniżek poniewaz przez 10 lat nie było żadnej szkody, wiec mi sie upiekło. Cenowo są atrakcyjni |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-03-2016, 20:31
|
|
|
mjsystem Dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Gdybym miał podjąć decyzją na podstawie opinii z podanej przez Ciebie strony i podobnych (a znalazłem ich więcej), to gdybym tylko mógł najprawdopodobniej nie skorzystałbym z żadnej firmy. Opinie o innych firmach ubezpieczeniowych są niemalże identyczne.
Oferta Gothaer przedstawiona mi w CUK ;
AC - serwis przy wartości pojazdu (wyższa niż u innych), bez żadnych udziałów własnych.
Assistance – holowanie bez limitu kilometrowego w Polsce, naprawa na miejscu, pojazd zastępczy oraz zakwaterowanie na czas naprawy.
Z Hestii zaproponowano mi ; Assistance wariant Premium, Zastosowane klauzule: Świadczenie pojazd zastępczy (ASS) : 0.00 zł
W kwestii ubezpieczenia auta nie chcę pochopnie podjąć decyzji, tylko ze względu na niewielką oszczędność w wysokości składki. Z drugiej zaś strony jeżeli znalazło by się kilka osób które pozytywnie ocenią doświadczenia z Gothaer to czemu nie dać im i sobie szansy. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 31-03-2016, 14:45
|
|
|
irekmiecz napisał/a: | mjsystem Dziękuję za zainteresowanie i chęć pomocy. Gdybym miał podjąć decyzją na podstawie opinii z podanej przez Ciebie strony i podobnych (a znalazłem ich więcej), to gdybym tylko mógł najprawdopodobniej nie skorzystałbym z żadnej firmy. Opinie o innych firmach ubezpieczeniowych są niemalże identyczne. | Bo taka jest prawda o firmach ubezpieczeniowych w Polsce. Ile osób tyle opinii. Trzeba jednak pamiętać, że liczy się stosunkowo ilość osób i spraw załatwionych pozytywnie lub negatywnie przez dane towarzystwo. Pewnie tylko frustraci i osoby niezadowolone z usług piszą oceny i opinie na stronach tego typu. Ci, którzy nie mają problemów nie mają potrzeby wypowiadać się w tematach opinii. Ale według starego powiedzenia przyjaciół (w tym przypadku TU) poznaje się w biedzie ( w zdarzeniu). Akurat Gothaer nie ma zbyt dobrej opinii w ogóle |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-04-2016, 11:57
|
|