|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Osiągi Mitsubishi Colt Cjo |
Autor |
Wiadomość |
ViciousEagle
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2016, 12:43 Osiągi Mitsubishi Colt Cjo
|
|
|
Cześć , od jakiegoś czasu borykam się z pewną rzeczą , mianowicie miałem starego Colcika rocznik 1998 ze zwykłym 1.3 (75 kuni ) . Rozumiałem że to mały silniczek , aczkolwiek czasem udało mi się zakasować samochody z podobnej klasy , stał na 13 calowych felgach z dopasowanym do modelu ogumieniem . O co chodzi ? Zapłon ustawiał mój tata na tzw. farta i mu się udało , przez 9 lat samochód jeździł z niezłą dynamiką .
Teraz mam kolejnego Colta bo tamten nie podołał rdzy , silnik był niesprawny , aczkolwiek udało się go postawić na nogi bez praktycznie żadnych kosztów , wymieniliśmy aparat zapłonowy i bawiliśmy się w ustawianie . Samochód jeździ sobie bez żadnych problemów , silnik pracuje równo i zawsze pali momentalnie . Mam w nim teraz 15 calowe felgi bo chce z niego zrobić coś fajnego z racji niezłego stanu budy . Bawię się w wizualne modyfikacje , żeby zrobić klasycznego zadbanego poczciwego japońca , kiedyś może przełożymy silnik z galanta , ale póki co zależałoby mi na tym żeby 1.3 chodziło tak jak w poprzednim Colcie :/ Rozumiem że felgi mają większe opory toczenia się . Generalnie jestem w mechanice pojazdowej zielony , na drodzę również bo dopiero rok stażu i pomaga mi tata , ale nie ma czasu na takie zabawy .
Czy ktoś może powiedzieć dlaczego jest taka różnica ? Prędkości maksymalne różnią się o plus minus 6 kilometrów na godzinę , ale wątpię czy Colt zrobi setkę w 12,5 sekundy jak piszą na wszystkich stronach , nie czuć jakiegokolwiek przyspieszenia gdzie w porównaniu mój poprzedni Colt no dawał do pieca konkretnie . |
_________________ Mitsubishi - Wbrew wszystkiemu i wszystkim dla mnie jest najlepsze <3 |
|
|
|
 |
|
|