Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Ecli
Autor Wiadomość
SkiT 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 22-02-2016, 15:32   Problem z Ecli

Witam!!

A więc mam problem z moim Eclipse'm 7 bolt ... Po kolei , zaczęło się od uszczelki pod głowicą , więc tam została wymieniona uszczelka pod głowicą i dorwałem po kompletnym remoncie głowicę od 6 bolta , czytałem i pytałem na forach czy podejdzie każdy pisał że tak więc wrzuciłęm , wszystko po składałem od razu , wleciał nowy krokowiec , przepustnica z tps-em itd. odpalił bez żadnego problemu ale po wyjechaniu z garażu czułem że coś jest nie tak a mianowicie silnik po szarpuje delikatnie jadąc stała prędkoscią i trzymając np 2300RPM . ( muła ma tak do 2700RPM ) i potem już się ecli zaczyna odpychać , ktoś mi mówił że to może pompa paliwa padać , ktoś że reduktor na listwie ... teraz moje pytanie kieruje na forum może ktoś miał taki objaw i mnie na kieruje ...

Pozdrawiam !

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2016, 20:51   

Ustawiłem temu koledze rozrząd, bo był przestawiony - to tak dla potomnych, gdyby ktoś pytał.
Dostał - do zwrotu - nową śrubę od poduszki przy rozrządzie, oryginał, z nakrętką, bo jego była ostro drutowana (jak sporo rzeczy w tym Ecli co łatwo poznać po łbach śrub - nie od tego auta a na pewno nie od Mitsu bo np. 11 czy 13 mm...). Miał mi oddać taką samą i do tej pory cisza. Nie odpisuje na SMSy... uważajcie na tego człowieka, gdyby od kogoś coś chciał bo może oszukać tak jak mnie.

Odpowiedz do tematu