Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oględziny Mitsubishi Pajero Sport - Chełm.
Autor Wiadomość
kiprak 
Nowy Forumowicz

Auto: Renault Megane I Classic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-12-2016, 21:58   Oględziny Mitsubishi Pajero Sport - Chełm.

Koledzy!

Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w weryfikacji Pajero Sport? Mam do Chełma kawał drogi, a modeli tych w sprzedaży jest stosunkowo niewiele. Nie bardzo wiem, jak sprawdzić to auto na odległość, aby nie okazało się, że przejadę pół Polski na marne. Czy ktoś byłby skłonny pomóc?

tomasek 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Wysłany: 21-12-2016, 14:23   

Może wrzuć jakieś namiary na tego Pajero,link do ogłoszenia lub cokolwiek :wink:
Może ktoś przy okazji rzuci okiem na niego :wink:

kiprak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-12-2016, 15:24   

https://www.otomoto.pl/of...hJB.html#seller

Poniżej odnośnik do mojego wątku na temat tego auta. Może znajdzie się chętny MitsuManiak, byłoby fajnie. :)

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=99750

rupert70 
Mitsumaniak

Auto: Sigma F07W A/T 93
Wysłany: 21-12-2016, 16:36   

Cześć,
Gościu pisze , że niby autko ma już 6 lat , ale tablice Chełma ma z końca tamtego roku jesli chodzi o kolejność cyferek :? .
Zero zdjęć spod komory silnika :roll:
Tak więc Kolego kiprak nawet chyba nie ma po co jechać i oglądać :| :?: :!: :idea:
Sam w tamtym roku wyjeździłem się za autem na dojazdy do pracy i aż serce i oczy bolały , jak się miały piękne autka na zdjęciach a jak tragicznie w rzeczywistości..
Nie mam jak się wyrwać w dzień z roboty a wieczorem nic wartościowego nie zobaczę.
I mówiąc szczerze na Pajero się nie rozeznaję :roll:
Jak coś się dowiem dam sygnał- znak.
Pozdrawiam

kiprak 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-12-2016, 19:37   

Z tablicami rzeczywiście rzecz zagadkowa, nie orientuję się w kwestii kolejności cyferek, oznaczania roku wydania rejestracji itp. Własność, jej odległość w czasie, dość łatwo zweryfikować, stąd okres 6 lat byłby przecież do sprawdzenia?

Jeśli chodzi o sprzedawcę, oznajmił mi, że może wykonać fotografie tych elementów, które mnie interesują, abym nie rozczarował się, jeśli moje oczekiwania zostaną na miejscu dość mocno zweryfikowane. Właściciel pojazdu wspomniał o usterce mechanicznej, którą można będzie w bliższej przyszłości usunąć. Wg mnie jego intencje są dobre, ale ryzyko byłoby zdecydowanie niższe, bądź zupełnie zniwelowane, gdyby do silnika, pod auto i w papiery, zajrzał jakiś "forumowy mądrala", który jest na miejscu. :)

[ Dodano: 21-12-2016, 19:45 ]

Auto chyba się sprzedało, ogłoszenie otrzymało status "nieaktualne". Szkoda, chyba nie nadaję się do czynności związanych z zakupem auta. Trzeba mieć nerwy ze stali, dużo wolnego czasu, umiejętność szybkiego podejmowania decyzji i dużą rezerwę ryzyka, aby z miejsca wsiąść w auto i zrobić blisko 600 km w jedną stronę (w moim przypadku), aby naocznie zapoznać się ze stanem faktycznym pojazdu.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że szukam, drążę, kombinuję "jak się nie dać", kiedy inni jadą i kupują to auto, nad którym tak rozmyślam. Czuję wówczas rozgoryczenie i złość. No nic, może inni są mniej drobiazgowi i na wiele rzeczy nie zwracają uwagi lub też z łatwością je akceptują.

Odpowiedz do tematu