|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana piasty |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz J
Mitsumaniak

Auto: Grandis 2.4 MIVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2015 Posty: 104 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 07-06-2016, 10:30 Wymiana piasty
|
|
|
Wykorzystując dzień urlopu, postanowiłem zabrać się za wymianę huczącego łożyska z tyłu (czyt. piasty).
W zaprzyjaźnionym sklepie e-autoparts.pl zakupiłem piastę Febest, chińskie piasty za 200 zł polecam omijać szerokim łukiem 😛 W tej cenie to można kupic piastę ale do roweru.
Wymiana przebiegła na szczęście bezproblemowo, co mnie bardzo ucieszyło, gdyż przyznam że miałem pewne obawy.
Demontaż:
przed rozpoczęciem należy odpiąć klemę od aku.
1. Koło
2. Zacisk
3. Tarcza
4. Czujnik abs - ponieważ czujnik "komunikuje" się z piastą na zasadzie magnesu należy go odpowiednio zabezpieczyć przed opiłkami itp.
5. Piasta - 4 śruby i kilka stuknięć młotkiem i po sprawie. Uważajcie gdyż razem z piastą odejdzie cały zestaw tj. piasta, szczęki recznego i osłona.
6. Czyścimy gniazdo i skręcamy.
Piasta 430 zł, wymiana 20 zł (cola, lody i kielbaska na grilla), czas 2h spokojnej pracy.
cisza w aucie - BEZCENNE 😇
Tu kilka fotek:
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4 |
|
|
|
 |
|
|