Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja
Autor Wiadomość
PiotrGdynia 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2014, 21:15   Nawigacja

Witam i na wstepie jesli powtarzam temat to przepraszam :) chodzi mi o info dotyczące nawigacji w PajeroIII a dokladnie mowiac po uruchomieniu silnika pojawia sie napis mitsubishi motors a pozniej w lewym gornym rogu napis "NAVI" i na tym sie konczy czy to oznacza ze w/w nie ma czy nalezy ja w jakis sposob "pobudzic" ??
Z góry dziekuje :)

zeeb 
Mitsumaniak
:)

Auto: Pajero III 3.2 DID A/T
Wysłany: 29-08-2014, 01:06   

Jeśli masz zamontowane inne radio niż fabryczne to musisz je podmienić na oryginalne i przestawić na widok nawiewów. Będzie sie tak działo za każdym razem po odłączeniu akumulatora

PiotrGdynia 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DID
Wysłany: 09-09-2014, 17:31   

Czy mam rozumieć ze po podmiance radioodbiornika nalezy odłączyć akumulatory??
Bo po samej podmiance nic sie nie zmienilo i nawet radio nie odbiera ani plyt nie czyta :(

dux78 
Nowy Forumowicz

Auto: PAJERO III
Wysłany: 26-02-2016, 14:58   

Witam!

Ja z trochę innej beczki nie chcąc zakładać nowego tematu.
Moje pytanie w właściwie dwa dotyczą oczywiście nawigacji w naszych miśkach.

Pierwsze to takie ile jest miejsca za oryginalną nawigacją- ekranem od nawigacji (chodzi o głębokość) i czy ewentualnie wejdzie tam jakaś stacja multimedialna 2din, a drugie to czy da się wymienić zielony ekranik zwykły na ten kolorowy aby działał czy jest to obwarowane ilością pinów w kostce przyłączeniowej lub czymś innym.
Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam!

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 26-02-2016, 16:01   

W miejscu ekranu nie wchodzi, płytko tam jest (5-6 cm, z tego co pamiętam). Nie mam już PIII, ale mój post sprzed paru lat:

"Na górę, jak planowałem, 2DIN nie wchodzi, za płytko tam z tyłu jest.
U siebie zostawiłem górny kolorowy ekran (kierunki nawiewów, temperatura i zegar), w miejsce firmowego radia włożyłem 1DIN z wysuwanym ekranem - ekran po wysunięciu zasłania ten firmowy ekranik.
Kable od starego radia wyciągnąłem do schowka u pasażera, w razie konieczności ustawienia zegara (albo "reanimowania" wyświetlacza po wyłączeniu zasilania) po prostu je wyciągam i podpinam na chwilę stare firmowe radio."

dux78 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-02-2016, 19:05   

Ale nie orientujesz się kolego czy ten zielony ekranik da się zastąpić ekranem kolorowym na którym wyświetla się nawiew i zegar, tak żeby działał

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 26-02-2016, 19:52   

Tego nie wiem, nie ruszałem.

dux78 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-02-2016, 21:59   

OK dzięki

zeeb 
Mitsumaniak
:)

Auto: Pajero III 3.2 DID A/T
Wysłany: 29-02-2016, 16:21   

Gdzieś czytałem że można podmienić. A co do dużego radia to przenosisz sterowanie nawiewami piętro niżej w miejsce półeczki i wtedy ładujesz spokojnie radio 2din. Sam się do tego przymierza bo muszą mnie wszystko mające Chińczyków na androidzie. Można je już ściągnąć z Ali za niewielkie pieniądze. :) )

dux78 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-03-2016, 11:00   

Widzisz kolego zeeb chodzi o to że muszę wiedzieć to na 100 % bo jak kupię duży ekran od oryginalnej nawigacji to już nie będzie odwrotu i nie chcę narobić sobie kosztów. Natomiast co do nawigacji 2din niżej to tak będę robił tylko jak się zrobi trochę cieplej. :D

diverek 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID Long
Wysłany: 05-06-2016, 16:22   

zeeb napisał/a:
Gdzieś czytałem że można podmienić. A co do dużego radia to przenosisz sterowanie nawiewami piętro niżej w miejsce półeczki i wtedy ładujesz spokojnie radio 2din.

Cały panel zmieści się tam bezproblemowo? Nie zostaną żadne szpary czy też potrzeba docinania czegokolwiek? Kabelkologia tego panelu ma wystarczający zapas długości, że bez ich sztukowania uda się to przesunąć piętro niżej?

Odpowiedz do tematu