|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Blokująca się skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
wojciechjerzy
Nowy Forumowicz
Auto: pajero IV 3.2 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-06-2016, 09:10 [3.2 DID] Blokująca się skrzynia biegów
|
|
|
Witam koledzy, mam problem z pajero 3.2 2007 AT. Po odpaleniu silnika nie mogę przełączyć skrzyni z trybu P na żaden inny. Od hamulca do skrzyni biegów prowadzi linka, która po wciśnięciu hamulca pozwala zmienić tryb skrzyni. Linkę nasmarowałem - to było najprostsze. Nie pomogło. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu problem znika. Czy ktoś za Was miał podobny problem? |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 15-06-2016, 11:11
|
|
|
jest kilka rzeczy do sprawdzenia - znajdziesz tu:
http://faq.out-club.ru/do...07/index_M1.htm
INSPECTION PROCEDURE 2: When the ignition key is at a position other than the LOCK (OFF) position, the selector lever cannot be moved from the P to the R position even though the brake pedal is being depressed.
COMMENTS ON TROUBLE SYMPTOM
The cause is probably a malfunction of the selector lever assembly, transmission control cable, shift lock cable, key interlock cable or ignition key cylinder lock bar.
Possible causes
•Malfunction of selector lever assembly
•Malfunction of transmission control cable
•Malfunction of shift lock cable
•Malfunction of key interlock cable
•Malfunction of lock bar
Mi to wygląda na jakiś problem elektryczny - najprawdopodobniej na zabezpieczeniu od stacyjki - ale chyba najprościej będzie zapytać pana Zbyszka
A tu masz diagram gdzie widać te dwie linki - jedna od pedału hamulca - druga od stacyjki
http://faq.out-club.ru/do...41790000ENG.png |
|
|
|
 |
wojciechjerzy
Nowy Forumowicz
Auto: pajero IV 3.2 DiD
|
Wysłany: 15-06-2016, 11:54
|