|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Włączenie ogrzewania kabiny a rozgrzanie silnika |
Autor |
Wiadomość |
Lukaso
Mitsumaniak
Auto: był Lancer 1.8 LPG SB
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lis 2008 Posty: 84 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 13-10-2010, 11:16 [MSS DID] Włączenie ogrzewania kabiny a rozgrzanie silnika
|
|
|
Witam,
Mam takie przyzwyczajenie jeszcze z przed lat, że po uruchomieniu samochodu szczególnie w zimne dni nie uruchamiam od razu nawiewu ciepłego powietrza tylko trzymam pokrętło na zimny + brak nawiewu. Dopiero tak po przejechaniu kawałka i ruszeniu wskazówki temp uruchamiam.
Gdzieś natknąłem się na forum, że w sumie nie ma to znaczenia gdyż sterowanie temp. nawiewu to tak naprawdę regulacja klapek w kanałach dolotowych powietrza a nie dopuszczanie płynu chłodzącego do nagrzewnicy. Ktoś wie jak jest to skonstruowane w Naszych MSS i czy ma znaczenie rodzaj silnika ??? |
|
|
|
 |
MSS_DiD
Nowy Forumowicz

Auto: MSS_1.9DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-11-2010, 21:14
|
|
|
Ja może nie do końca Ci odpowiem na Twoje pytanie, ale powinno się włączać od początku ciepły nawiew na szybę, szczególnie przy dużym mrozie i w miarę rozgrzewania silnika ogrzewa się szybę i wnętrze pojazdu. W innym wypadku kierując gorące powietrze na przednią zmrożoną szybę może ona pęknąć. |
|
|
|
 |
|
|