|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
malowanie koncowki tlumika |
Autor |
Wiadomość |
kikan
Forumowicz

Auto: carisma 99r 1.8 gdi exe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-03-2007, 17:08 malowanie koncowki tlumika
|
|
|
mam carisme 1.8 gdi exe i sa tam 2 koncowki tlumika,chcialbym pomalowac je na srebrno,najchetniej chrom.
jakiej uzyc farby i czy to sie nie stopi?
ogolnie jak to zrobic i czy warto?
wkleilbym fotke ale niemam pojecia jak |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-03-2007, 17:27
|
|
|
Powinieneś mieć fabrycznie dwie końcówki z chromowanej albo polerowanej nierdzewki - widocznie ktoś je skroił zanim kupiłeś. Co do malowania ,,na chrom'' to są odpowiednie farby ale efekt będzie przyzwoity pod warunkiem że elegancko wypolerujesz na gładki połysk końcówki rur no i na długo to nie wystarczy. IMHO lepsze są jednak odpowiednie końcówki.
[ Dodano: 18-03-2007, 21:46 ]
Moja ma dwie osobne końcówki - osobna nakładka na każdą rurę - nie są ze sobą w jakikolwiek sposób połączone a wygląda na to że są od nowości (chyba). W sumie to pewnie można poszukać jakichkolwiek byle by pasowały na końcówki rur i wzajemnie się nie blokowały (mała średnica zewnętrzna) bo odległość między rurami nie jest duża - moje prawie na styk są. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|