Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Pytanie dotyczy preparatu do benzyny
Autor Wiadomość
kecaj62 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,6 GLX
Wysłany: 20-03-2007, 23:03   [Cari 1.6] Pytanie dotyczy preparatu do benzyny

Witam serdecznie. Piszę pierwszy raz na forum i proszę o wyrozumiałość jeśli zrobię coś nie tak. Od niedawna mam cari 1,6 90KM 97 rok 175 tys km. w zasadzie niem mam zastrzeżeń co do silnika (nie wiem jak by pracował gdyby miał ze 100 tys mniej przebiegu) Co sądzicie o dodatku do paliwa firmy Valvoline http://www.valvoline.pl/index_maxlife_gama.html#
Czy ktoś próbował i jakie efekty ? Pozdrawiam :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 23:10   

ja nigdy nie dolalbym czegokolwiek do benzyny.
ale uzylbym (i uzywam) oleju maxlife w audi, imo jeden z lepszych oleji zaraz za motul'em.

kecaj62 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,6 GLX
Wysłany: 20-03-2007, 23:17   

Dzięki za odpowiedź , właśnie planuję wymianę oleju w silniku , tylko problem że nie wiem jaki olej wcześniej był wlany (półsyntetyk , mineralny) wiem że nie powinno się lać półsyntetyku po mineralnym . Co radzisz ?

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 23:27   

Jeżeli nie ma wycieków oleju, jeżeli nie ubywa oleju, przebieg jest oryginalny, a silnik chodzi równo i cicho możesz wlać półsyntetyka np:Castrola Magnetica 10w40 i wiele innych, natomiast jak jest inaczej wlej dobry minerał np: 15w40 magnetic Castrola, lub high mielage, albo Shell 15w50, pozdr

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 18:40   

http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10277 tu się dowiesz parę ciekawych rzeczy o olejach.

Geloo_Jedi
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 23:25   

arturro napisał/a:
ja nigdy nie dolalbym czegokolwiek do benzyny.
ale uzylbym (i uzywam) oleju maxlife w audi, imo jeden z lepszych oleji zaraz za motul'em.

te wszechobecne na stacjach benzynowych dodatki wcale nie są złe, wystarczy o nich poczytać o co z nimi chodzi. Zawierają różne związki, które m. in. wiążą wodę z baku paliwa, która później spala się bezproblemowo w cylindrach. Pomaga to szczególnie w zimie, kiedy woda zamarza w filtrach paliwa. To tylko jeden z efektów takich "wspomagaczy". Oczywiście są lepsze i gorsze preparaty.

Odpowiedz do tematu