|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana oleju w ASB CVT |
Autor |
Wiadomość |
s_misiek
Nowy Forumowicz
Auto: outlander II 2.4 2012r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2016, 06:55 Wymiana oleju w ASB CVT
|
|
|
witam. zabieram się do wymiany oleju w ASB CVT. Olej marki Ravenol ATF NS2/J1. Pytanie odnośnie filtra. Poszedłem do sklepu i mowie facetowi podając nr 2824A007(Lancer 1.8l,2l,2.4 l) wszystko cacy tylko: facet pyta mnie o nr dla uszczelki, którego juz nie posiadam i nie mogę namierzyć (prośba o numer...:)) no i u niego w kompie to się nazywa komplet naprawczy filtra...zacząłem zastanawiać czy każda wymiana oleju w CVT wiąże się z wymianą tego elementu? Ciekawe bo jak mu powiedziałem o filtrze w ASB to długo szukał. dlatego pomogłem mu z tym numerem. Czy gdyby to była część eksploatacyjna, która wymienia się przy każdej zlewce oleju to chyba byłaby jakoś inaczej oznaczona, a nie "komplet naprawczy filtra"...
Tak na marginesie, użytkuje inny samochód z ASB, tylko tam jest zwykła hydrauliczna...tam wymieniam co 60 tyś km, nie bawię się w żadne dynamiczne wymiany, po prostu zlewam stary olej, wlewam nowy. Zaraz będzie 200 tyś km i wszystko działa bez zarzutu...wiem że CVT to inna konstrukcja, ale czy wymaga aż tyle pierdzielenia przy wymianie oleju? |
|
|
|
 |
|
|