Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:15 |
Multi-Kommunikationssystem |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz 2 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 19:06 Multi-Kommunikationssystem
|
|
|
Mam pytanie czy mozna w orginalnym Multi-Kommunikationssystem usunac blokade niepzwalajaca na ogladanie DVD podczas jazdy ??? |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 21:46
|
|
|
a jak teraz masz ? po zaciągnięciu ręcznego dopiero ci idą dvd ?jak tak to musisz dostać się to tego kabelka który leci albo pod kontrolkę ręcznego i podłaczyć go do masy wtedy będziesz mógł oglądać cały czas DVD tak przypuszczam że jest w waszych orginalnych ja mam dokładane JVC i tak musiałem zrobić może w Outku II też tak jest sprawdź ! |
|
|
|
 |
Grzegorz 2 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 22:11
|
|
|
DVD dziala jak auto stoi w miejscu zaraz jak rusze to traci sie obraz i wiswietla sie informacja ze ze wzgledow bezpieczenstwa nie mozna wyswietlac obrazu pozostaje tylko dzwiek , ale sprawdze na lekko zaciagnietym recznym , moze pujdzie . |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 22:14
|
|
|
Zobacz na ręcznym jak to nie pójdzie to jedź do ASO i zapytaj się czy mogą ci przestawić w komputerze tak aby można było oglądać w czasie jazdy |
|
|
|
 |
Grzegorz 2 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2008, 13:56
|
|
|
Niestety numer z recznym nie przeszedl , a w serwisie nie chca togo zrobic ze wzgledow bezpieczenstwa . chyba pozostanie mi poszukac jakiegis dobrego elektronika . |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 16:50
|
|
|
ehh
głupie gadanie to niech radia nie montują przecież też można uznać je za niebezpieczne leci jakiś fajny kawałek i róznie bywa
to dobry elektonik która działa z mitsu ma orginlane oprogramowanie i myśle że będziesz oglądał i w czasie jazdy |
|
|
|
 |
Grzegorz 2 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 21:55
|
|
|
zgadzam sie z Toba , tym bardziej ze technika juz tak poszla do przodu ze sa juz radia z wysuwanym LCD i mozna bez problemu ogladac co sie chce , tym bardziej dziwie sie ze w tej klasie sprzecie pozbawiono mnie tej mozliwosci . |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2008, 22:25
|
|
|
Powinno być z oglądniem np. filmów czy teledysków tak jak z navigacjami przynajmniej w mojej tak jest przed wyznaczeniem celu wyświetla się UżYWANIE NAWIGACJI W CZASIE JAZDY JEST NIEBIEZPIECZNA ........ W CZASIE JAZDY UZYWASZ Ją NA WłASNą ODPOWIEDZIALNOść i tak powinno być z wszelkimi urządzeniami takimi jak np. w outlanderze II
wiadomo auto to nie kino domowe ale taki outlander kosztuje te 140tys więc można wymagać od aso zdjęcia tej blokady żeby można było ogladać nie tylko w czasie postoju
może podjedź do innego aso |
|
|
|
 |
mati2 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-05-2008, 00:17
|
|
|
a ja bym poszedl i walnoł pięścią w stoł i kazał im zdjać ta blokade.
1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !!
I polecam ta metode... bardzo dobrze sprawdza sie w krajach bloku wschodniego
... metoda druga idz z pol litra do Pana Janka z serwisu ASO i też Ci pewnie zrobi |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2008, 15:45
|
|
|
mati2 napisał/a: | a ja bym poszedl i walnoł pięścią w stoł i kazał im zdjać ta blokade.
1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !!
I polecam ta metode... bardzo dobrze sprawdza sie w krajach bloku wschodniego
... metoda druga idz z pol litra do Pana Janka z serwisu ASO i też Ci pewnie zrobi |
POPIERAM
Grzegorz 2 i jak się sprawa zakończyła ? |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-05-2008, 18:30
|
|
|
Grzegorz 2 napisał/a: | Niestety numer z recznym nie przeszedl , a w serwisie nie chca togo zrobic ze wzgledow bezpieczenstwa . chyba pozostanie mi poszukac jakiegis dobrego elektronika . |
Może byc problem ponieważ sygnał prędkości jazdy idzie do MMCS po szynie CAN. |
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 31-05-2008, 09:30
|
|
|
mati2 napisał/a: | 1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !! |
No głupoty Waść piszesz Bo:
a) samochód jest na gwarancji więc korzystasz z usług ASO, a ten z kolei nie może ingerować w systemy bezpieczeństwa samochodu (ja np. powiedziałem, że pierwszy mech, który wyłączy sygnał niezapiętych pasów klientowi - straci robotę szybciej niż myśli.
b) oglądanie filmów podczas jazdy zdecydowanie pogarsza koncentrację na drodze (analogia do radia jest kompletnie nie trafiona, radio nie odciąga WZROKU)
Wyjściem z sytuacji jst pogodzenie się z utratą gwarancji na sprzęt audio/video w aucie i zrobienie tego u jakiegoś elektronika (musi być dobry bo:
tomekrvf napisał/a: | sygnał prędkości jazdy idzie do MMCS po szynie CAN. | )
lub oglądanie filmów w domu
Leszek_Kamil napisał/a: | więc można wymagać od aso zdjęcia tej blokady żeby można było ogladać nie tylko w czasie postoju |
Nie można. Jest to złamanie umowy serwisowej, przyczyny powyżej
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 31-05-2008, 11:51
|
|
|
Oglądanie tv podczas prowadzenia samochodu!!!
Dżizas |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 01-06-2008, 22:09
|
|
|
minimus napisał/a: | Oglądanie tv podczas prowadzenia samochodu!!!
Dżizas | A pasażerowie to już nie mogą sobie pooglądać |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-06-2008, 22:53
|
|
|
Jackie napisał/a: | ja np. powiedziałem, że pierwszy mech, który wyłączy sygnał niezapiętych pasów klientowi - straci robotę szybciej niż myśli. |
ale tyran z ciebie
dobrze ze w t. i v. nie maja takich kierownikow
btw. sa ludzie ktorzy maja zwolnienie lekarskie z tego przepisu (min. ja)
co do ogladania filmow to moj ostani seans skonczyl sie rozwaleniem przodu o wielka sabake gdzies w lesie, wiec odradzam, natomiast pasazerom jak najbardziej polecam. |
|
|
|
 |
|