Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:15
Multi-Kommunikationssystem
Autor Wiadomość
Grzegorz 2
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 19:06   Multi-Kommunikationssystem

Mam pytanie czy mozna w orginalnym Multi-Kommunikationssystem usunac blokade niepzwalajaca na ogladanie DVD podczas jazdy ???

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 21:46   

a jak teraz masz ? po zaciągnięciu ręcznego dopiero ci idą dvd ?jak tak to musisz dostać się to tego kabelka który leci albo pod kontrolkę ręcznego i podłaczyć go do masy wtedy będziesz mógł oglądać cały czas DVD tak przypuszczam że jest w waszych orginalnych ja mam dokładane JVC i tak musiałem zrobić może w Outku II też tak jest sprawdź !

Grzegorz 2
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 22:11   

DVD dziala jak auto stoi w miejscu zaraz jak rusze to traci sie obraz i wiswietla sie informacja ze ze wzgledow bezpieczenstwa nie mozna wyswietlac obrazu pozostaje tylko dzwiek , ale sprawdze na lekko zaciagnietym recznym , moze pujdzie .

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 22:14   

Zobacz na ręcznym jak to nie pójdzie to jedź do ASO i zapytaj się czy mogą ci przestawić w komputerze tak aby można było oglądać w czasie jazdy

Grzegorz 2
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 13:56   

Niestety numer z recznym nie przeszedl , a w serwisie nie chca togo zrobic ze wzgledow bezpieczenstwa . chyba pozostanie mi poszukac jakiegis dobrego elektronika .

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2008, 16:50   

ehh
głupie gadanie to niech radia nie montują przecież też można uznać je za niebezpieczne leci jakiś fajny kawałek i róznie bywa :)
to dobry elektonik która działa z mitsu ma orginlane oprogramowanie i myśle że będziesz oglądał i w czasie jazdy

Grzegorz 2
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2008, 21:55   

zgadzam sie z Toba , tym bardziej ze technika juz tak poszla do przodu ze sa juz radia z wysuwanym LCD i mozna bez problemu ogladac co sie chce , tym bardziej dziwie sie ze w tej klasie sprzecie pozbawiono mnie tej mozliwosci .

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2008, 22:25   

Powinno być z oglądniem np. filmów czy teledysków tak jak z navigacjami przynajmniej w mojej tak jest przed wyznaczeniem celu wyświetla się UżYWANIE NAWIGACJI W CZASIE JAZDY JEST NIEBIEZPIECZNA ........ W CZASIE JAZDY UZYWASZ Ją NA WłASNą ODPOWIEDZIALNOść i tak powinno być z wszelkimi urządzeniami takimi jak np. w outlanderze II
wiadomo auto to nie kino domowe ale taki outlander kosztuje te 140tys więc można wymagać od aso zdjęcia tej blokady żeby można było ogladać nie tylko w czasie postoju
może podjedź do innego aso

mati2
[Usunięty]

Wysłany: 27-05-2008, 00:17   

a ja bym poszedl i walnoł pięścią w stoł i kazał im zdjać ta blokade.

1. Robie to na swoja wyraźna prośbe i jak chca to dostana to na pismie
2. TO JEST TWOJ SAMOCHOD !!

I polecam ta metode... bardzo dobrze sprawdza sie w krajach bloku wschodniego :-P

... metoda druga idz z pol litra do Pana Janka z serwisu ASO i też Ci pewnie zrobi :)

Leszek_Kamil
[Usunięty]

Wysłany: 30-05-2008, 15:45   

mati2 napisał/a:
a ja bym poszedl i walnoł pięścią w stoł i kazał im zdjać ta blokade.

I polecam ta metode... bardzo dobrze sprawdza sie w krajach bloku wschodniego :-P

... metoda druga idz z pol litra do Pana Janka z serwisu ASO i też Ci pewnie zrobi :)

POPIERAM :)

Grzegorz 2
i jak się sprawa zakończyła ?

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2008, 18:30   

Grzegorz 2 napisał/a:
Niestety numer z recznym nie przeszedl , a w serwisie nie chca togo zrobic ze wzgledow bezpieczenstwa . chyba pozostanie mi poszukac jakiegis dobrego elektronika .

Może byc problem ponieważ sygnał prędkości jazdy idzie do MMCS po szynie CAN.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 31-05-2008, 09:30   

mati2 napisał/a:

No głupoty Waść piszesz ;) Bo:
a) samochód jest na gwarancji więc korzystasz z usług ASO, a ten z kolei nie może ingerować w systemy bezpieczeństwa samochodu (ja np. powiedziałem, że pierwszy mech, który wyłączy sygnał niezapiętych pasów klientowi - straci robotę szybciej niż myśli.
b) oglądanie filmów podczas jazdy zdecydowanie pogarsza koncentrację na drodze (analogia do radia jest kompletnie nie trafiona, radio nie odciąga WZROKU)

Wyjściem z sytuacji jst pogodzenie się z utratą gwarancji na sprzęt audio/video w aucie i zrobienie tego u jakiegoś elektronika (musi być dobry bo:
tomekrvf napisał/a:
sygnał prędkości jazdy idzie do MMCS po szynie CAN.
)
lub oglądanie filmów w domu ;)
Leszek_Kamil napisał/a:
więc można wymagać od aso zdjęcia tej blokady żeby można było ogladać nie tylko w czasie postoju

Nie można. Jest to złamanie umowy serwisowej, przyczyny powyżej ;)
Pozdrawiam

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 11:51   

Oglądanie tv podczas prowadzenia samochodu!!! :shock:
Dżizas :evil:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 01-06-2008, 22:09   

minimus napisał/a:
Oglądanie tv podczas prowadzenia samochodu!!! :shock:
Dżizas :evil:
A pasażerowie to już nie mogą sobie pooglądać :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2008, 22:53   

Jackie napisał/a:
ja np. powiedziałem, że pierwszy mech, który wyłączy sygnał niezapiętych pasów klientowi - straci robotę szybciej niż myśli.

ale tyran z ciebie :D :D
dobrze ze w t. i v. nie maja takich kierownikow :D :)
btw. sa ludzie ktorzy maja zwolnienie lekarskie z tego przepisu (min. ja)

co do ogladania filmow to moj ostani seans skonczyl sie rozwaleniem przodu o wielka sabake gdzies w lesie, wiec odradzam, natomiast pasazerom jak najbardziej polecam.

Odpowiedz do tematu