Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Z32A 1.3] światła LED
Autor Wiadomość
kaiii 
Nowy Forumowicz

Auto: Z30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-08-2016, 19:36   [Z32A 1.3] światła LED

Czy ktoś z Was posiada żarówki LED w swoim colcie? Jak wrażenia na tle zwykłych żarówek,temat warty uwagi?
Zauważyłem, że niektóre zestawy są oferowane ze specjalnymi przetwornikami. Obawiam się, że w Z32A mogą się one nie zmieścić. Jakie jest Wasze doświadczenie i z jakich zestawów skorzystaliście?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 22-08-2016, 20:34   

Ale o jakie dokładnie żarówki pytasz, do jakich lamp - świateł?

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2016, 17:11   

No led to jedynie do jazdy dziennej. Fajna sprawa, a najlepiej je zamontować tam gdzie przeciwmgielne powinny być. A jak ktoś ma zajęte miejsce to zawsze może zamontować coś takiego. Inaczej są za duże skosy, żeby światłą zamontować zgodnie z przepisami. Chodzi o odpowiednie usytuowanie i o to, że światła mają świecić do przodu pod kątem prostym, a nie w skosie na boki.

kaiii 
Nowy Forumowicz

Auto: Z30
Wysłany: 23-08-2016, 23:17   

Oczywiście chodzi mi o światła mijania.

Przykład:
http://allegro.pl/zarowki...6150378047.html

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 23-08-2016, 23:43   

Daj sobie spokój, nie dość, że nie będzie to świeciło jak trzeba to dodatkowo podczas kontroli policji możesz stracić dowód rejestracyjny a w razie wypadku możesz mieć spore problemy z ubezpieczycielem bo lampy w Twoim aucie nie mają homologacji na takie źródło światła.

artpla1978 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 MIVEC 6 AT
Wysłany: 24-08-2016, 22:17   

jeśli na kloszu lub obudowie reflektora posiadasz symbol HCR lub HC/R , HC , HR oznacza to iż dany reflektor homologowany jest z żarówka halogenową i włożenie innego źródła światła powoduje w przypadku kontroli na przykład taki wpis w pokwitowaniu za zatrzymany dowód rejestracyjny " źródło światła - żarówka LED niekompatybilne z obudową reflektora HCR " no i mandat

mike88 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZT
Wysłany: 05-09-2016, 16:53   

Ja wsadziłem jedynie postojowe na przód i podświetlenia w podsufitce - po tym jak mi się przepaliła jedna standardowa.
Powiem tyle, że dają radę, jest nawet lepiej :) Koszt 1szt to z tego co pamiętam 4,50zł
Z resztą oświetlenia nie kombinowałem i raczej nie będę ryzykował

Odpowiedz do tematu