|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
reduktor siłownik pajero III |
Autor |
Wiadomość |
maciek_pajero
Forumowicz
Auto: pajero pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-08-2016, 17:52 reduktor siłownik pajero III
|
|
|
Witam, mam pytanie odnośnie siłownika co jest z tyłu reduktora. On ma wężyk to jest podciśnienie czy odpowietrzenie ? w ten wężyk mogę dmuchać lub wciągać powietrze nie odczuwam jakiegoś oporu. Ogólnie mam problem z napędami, jak go kupiłem czasem miał problem z rozłączeniem napędów zwłaszcza z 4hlc na 4wd, po jakimś czasie zaczeła mrugać kontrolka od centralnego dyferencjału po ponownym uruchomieniu auta gasła, potem przestało to działać i mrugała cały czas. Teraz wogóle nie reaguje nawet po odłączeniu akumlatora na 10-15min. Zaworki od podciśnien które są pod filtrem powietrza działają mimo mrugającej kontrolki utrzymuje się tam podciśnienie. Sam już nie wiem co robić z tym... Prosił bym o pomoc. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 01-09-2016, 11:05
|
|
|
Odpowietrzenie to jest.
Sprawdz czujniki na reduktorze. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
maciek_pajero
Forumowicz
|
Wysłany: 01-09-2016, 14:25
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Odpowietrzenie to jest.
Sprawdz czujniki na reduktorze. |
w jaki sposób ? miernikiem czy jak ?
[ Dodano: 01-09-2016, 21:19 ]
https://www.youtube.com/watch?v=B1_zukjHBqk tutaj wymrugałem błędy ale średnio wiem jak to sprawdzić i jak to policzyć |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 02-09-2016, 08:34
|
|
|
Trzeba wykręcić i sprawdzić. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
maciek_pajero
Forumowicz
|
Wysłany: 02-09-2016, 09:38
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Trzeba wykręcić i sprawdzić. | powiesz w jaki sposób? Kilka dni temu wymieniłem olej w skrzyni myślałem że coś da ale do dzisia,j cały czas tryb awaryjny. Wiec dzisiaj w południe go odpaliłem przez chwilę było ok z napedami to dobro trwało dosłownie minute może dwie i znów tryb awaryjny. Napisz jak możesz metodę sprawdzenia. |
|
|
|
 |
|
|