Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Galant 2.0
Autor Wiadomość
VisionGT 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 01-08-2016, 07:59   Mitsubishi Galant 2.0

Witam, chciałbym w nie dalekiej przyszłości zostać właścicielem Galanta, jako że nie mogę sobie pozwolić na jazdę poza Śląskiem w celu poszukiwań długo czekałem aż pojawi się coś w "moich" okolicach i wpadłem na takie ogłoszenie:

http://otomoto.pl/oferta/...html#e812ff1bb5

Prosiłbym was jako osoby siedzące w temacie o ocenkę tego cuda, dla mnie, pierwsze co rzuciło się w oczy, to podana liczba koni mechanicznych, te silniki 2.0 to chyba tylko 136 koników prawda, a nie 133? Kolejna sprawa to opis, nie wiem czy Pan "X" sprzedaje aż tyle samochodów ale: "Astra sprowadzona z Niemiec od pierwszego właściciela.
PO OPŁATACH, komplet dokumentów do rejestracji, KOSZT REJESTRACJI OK 250ZŁ." pogrubione trochę kłuje w oczy. Następna rzecz to przebieg, czy to możliwe że auto z tego roku ma tylko 145 000 km, chociaż z tymi przebiegami to...
Jeżeli znajdzie się ktoś jeszcze kto mógłby mi podać przybliżone koszty eksploatacji bądź napraw mając taki samochód, np: cena walki ze rdzą, jeśli zacznie występować, bo starałem się czytać na ten temat w internecie, ale zdania są podzielone, jedni piszą że drogie auto w utrzymaniu, drudzy że nie, może na oficjalnym forum się dowiem, to tyle chyba, pozdrawiam.

Dario1986 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 v6 kombi 2002
Wysłany: 01-08-2016, 13:13   

VisionGT napisał/a:
e silniki 2.0 to chyba tylko 136 koników prawda, a nie 133?

Przedlift ma 136, a polift 133.
więc tu się wszystko zgadza.

co do reszty tej Astry się nie wypowiadam, ale widać ze koleś klepie te same opisy do wszystkich sprowadzonych aut, a przebieg może mieć 145, 245 lub 345 tys km, zależy od fantazji sprzedającego, więc raczej na to nie patrz...

W temacie masz podwieszony FAQu, przeczytaj a będziesz wiedział czego się spodziewać :)
Opel Astra 1.6 8v, 94r.
MITSUBISHI GALANT 2.0 16V, 98r.-sprzedany
MITSUBISHI GALANT 2,5 v6 2002r. kombi

VisionGT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-08-2016, 13:53   

Witaj dzięki za odpowiedź, a na zdjęciach zobaczyłeś może coś niepokojącego? Przeczytam to FAQ w czasie przerwy w pracy.

Dario1986 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-08-2016, 14:14   

Wygląda ładnie, po zdjęciach jednak ciężko ocenić gdyż jest wyszykowany do sprzedaży,a ja raczej staram się unikać oceniania po zdjęciach, bo można pojechać po dobrym aucie, bo światło padło na maskę inaczej a na błotnik inaczej... polecam obejrzeć na żywo, cena dość wysoka wiec może akurat warto. W tej cenie można szukać Avance z V6... ale to już zależy co kto potrzebuje.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.

VisionGT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-08-2016, 17:41   

Rozumiem, mam pewne obawy, sprawdzalem sobie dojazd i patrze, a Pan "X" ma tam wszystko pod nosem, komis, stacje kontroli pojazdow a nawet zlomowanie samochodow (jeszcze sie okaze ze jakis skladak :d ), ciekawe czy wgl warto brac go tam na miejscu na stacje, bo pewnie na jakas dalsza sie nie zgodzi, a nie mam ogarnietej osoby by wydala wyrok. W kazdym razie mozesz mi jeszcze poradzic czy warto zaplacic za sprawdzenie VIN auta z takiego roku czy raczej nic to nie da?

light100 
Nowy Forumowicz

Auto: 323f
Wysłany: 01-08-2016, 19:15   

Oglądałem te auto. Maska lekko zarysowana i wgięta. Prawy tylny rant nadkola robiony niechlujnie. Gałka z biegów wytarta. Plastikowa osłonka na progu przy drzwiach pasażera od strony kierowcy pęknięta. Dziura w tapicerce przy klamce z przodu od strony pasażera. Pod maską widać troszke rdzy. Tarcze hamulcowe w kiepskim stanie. Brak płynu do chłodnicy w zbiorniku, po zwróceniu uwagi został uzupełniony. W czasie jazdy trzaski przy hamowaniu z okolicy lewego koła przedniego, koleś twierdził że auto stało 4 dni i hamulce sie muszą dotrzeć.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-08-2016, 22:07   

VisionGT napisał/a:
cena walki ze rdzą, jeśli zacznie występować
:lol: neverending story
Jak kupisz zapuszczony egzemplarz, to niestety ale koszta usunięcia wszelkich newralgicznych punktów pochłoną ładnych kilka tysi.
VisionGT napisał/a:
zdania są podzielone, jedni piszą że drogie auto w utrzymaniu, drudzy że nie
Zależy od tego kto i jak wczesniej uzytkował, ceny czesci przecietne w porównaniu z autami innych marek o podobnej klasie, jedynie co to stopien komplikacji i ilosci elementów w zawieszeniu potrafi troche wyczyscic kieszeń, ale na forum sa watki opisujace co i jak naprawić, zregenerowac, wymienić, etc
light100 napisał/a:
Prawy tylny rant nadkola robiony niechlujnie.
Na zdjęciach już coś sie rzuca w oczy, także w rzeczywistosci przy ogledzinach z doswiadczonym blacharzem wyjdzie co tam bylo robione
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

VisionGT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-08-2016, 09:16   

No właśnie i w tym jest cały problem bo do auta mam trochę ponad 60km w jedną stronę a nie mam nikogo kto by się na tym znał, mechanika/blacharza itd. Może uda mi się pogadać z gościem ode mnie z roboty który jeździ Galantem, zobaczy się, w każdym razie wychodzi na to że albo kogoś wykombinuję i pojadę jeżeli ogłoszenie nie zniknie jakimś magicznym cudem albo znowu sobie muszę odpuścić, lipa. W każdym razie dziękuję wszystkim za pomoc i dyskusje.

Dario1986 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-08-2016, 09:24   

light100 napisał/a:
W czasie jazdy trzaski przy hamowaniu z okolicy lewego koła przedniego, koleś twierdził że auto stało 4 dni i hamulce sie muszą dotrzeć.

to akurat prawda :) kilka hamowań i powinno ustać. nazbierał się nalot rudej na heblach i trzeba go zetrzeć, kilka hamowań i powinno być ok, jeżeli nie będzie no to trzeba szukać przyczyny.,
light100 napisał/a:
Maska lekko zarysowana i wgięta.

to akurat na Plus bo znaczy że ostatnio nie była malowana :) a auto ma 13 lat nie zapominajmy o tym.

Jakoś nic z tego co napisałeś mnie nie przeraża... może po za rudą pod maską, ale jeżeli nie ma dziur to jeszcze na spokojnie do ogarnięcia... słabe hamulce, to negocjujesz 500 w dół i wymieniasz klocki i tarcze z przodu.
Jak wyglądała podłoga, stan zawieszenia, skrzyni biegów... bo to sia większe koszty niz zrobienie hamulców które pewnie były zastane jezeli fura nie jest na codzień użytkowana.

[ Dodano: 02-08-2016, 09:31 ]
VisionGT napisał/a:
No właśnie i w tym jest cały problem bo do auta mam trochę ponad 60km w jedną stronę

przecież to jest jak rzut beretem... ludzie po 600-700 km jeżdżą po samochody, a Ty masz prawie pod domem... z czystej ciekawości bym pojechał zobaczyć w jakim jest stanie i czy w ogóle mi się podoba na tyle by kogoś fatygować do oglądania.

Pytanie czy chcesz kupić samochód czy poszukiwać... bo poszukiwać można miesiącami i przepuścić kilka fajnych sztuk. napisz na forum regionalnym, może ktoś będzie mógł z Tobą podjechać i zobaczyć to cudo.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.

Paweł84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 02-08-2016, 12:05   

rece opadają :D

VisionGT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-08-2016, 13:07   

Po 600-700km moze i jada ale to juz pewnie PO auto jak maja pewnoscc ze auto jest w na tyle dobrym stanie ze sie oplaca, a ja auta nie mam wiec dla mnie to jest problem.

Dario1986 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-08-2016, 14:23   

autobus, pociąg, nawet rowerem tam dojedziesz jak tylko chcesz, pod dom nikt Ci auta nie przyprowadzi.
Nigdy nie masz pewności co zastaniesz i nie ważne czy auto za 10 czy za 100 tys pln.

Masz wypisane przez light100, mankamenty jakieś mało istotne bo brak konkretów, ale wiesz czego można się spodziewać mniej więcej.

wiec nie ma co się zastanawiać tylko jak masz kasę i jesteś zdecydowany na zakup auta to dzwoń, pytaj się o to co Cie interesuje, umawiaj się na oględziny, jedź i decyduj czy chcesz to auto czy szukasz dalej.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.

VisionGT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-08-2016, 00:05   

Dobra, w czasie gdy temat się rozwinął ktos dodał jeszcze jedno ogłoszenie, jutro dzwonie do któregoś z 2 Panów i się umawiam na oględziny i jazde. Koniec pitolenia z szukaniem/warto/nie warto. Chcę takie auto i będę takie miał, jeżeli nie będzie w tragicznym stanie. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam.

Dario1986 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-08-2016, 08:17   

VisionGT napisał/a:
Chcę takie auto i będę takie miał
w końcu męska decyzja :) , powodzenia, tylko się nie napalaj i kieruj się rozumem a nie sercem
Opel Astra 1.6 8v, 94r.

adamek90 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6
Wysłany: 03-08-2016, 23:13   

Szukaj 2.5 V6 . Tzw Psssss przy zmianie biegów poezja dla ucha :-)

Odpowiedz do tematu