|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] Szarpanie na ciepłym silniku |
Autor |
Wiadomość |
futrix
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2019, 15:09 [II 2.2 DID] Szarpanie na ciepłym silniku
|
|
|
Cześć, to mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość
Od około miesiąca jestem właścicielem Outlandera II po lifcie z 2010r. 2.2 DID. Problem z nim zaczyna się po rozgrzaniu i polega na szarpaniu w zakresie 2000-2500 obrotów. Po przekroczeniu 2.5 nie zdarzyło się to ani razu.
Dwa razy (krótko po zakupie) pojawił mi się check z błędem EGR. Wcześniej samochód użytkowany był sporadycznie, przez kobietę (a jakże). Serwis zasugerował, że błąd EGR mógł się pojawić na skutek zmiany stylu jazdy i zwiększenia częstotliwości. Tak czy inaczej, błąd przestał się pojawiać.
Idąc tym tropem zawiozłem auto do mechanika w celu wyczyszczenia EGR. Niestety nie pomogło to na problem z szarpaniem.
Ktoś sugerował, że turbina może wymagać regeneracji, aczkolwiek w komputerze żadnych błędów związanych z turbo nie było. Czy da się diagnostyką komputerową stwierdzić jaki jest stan turbiny? Gdzie jeszcze szukać przyczyny problemu? |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 01-06-2019, 15:59
|
|
|
Diagnostyka to tylko sprawdzisz czhy turbo dmucha ale i to niedokladnie
Dla dokładnej pracy turbiny potrzeba zrobić logi gdzie tam dokładnie pokaże ile ma dmuchac i jak dmucha |
|
|
|
 |
unicode
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 MiVEC
|
Wysłany: 10-06-2019, 11:41
|
|