|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] BLOS dla 4G63 w LPG II-gen. |
Autor |
Wiadomość |
invek.
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-03-2012, 10:20 [1G 90-94] BLOS dla 4G63 w LPG II-gen.
|
|
|
Witam panowie. Zamierzam zakupić Eclipse'a z LPG II-generacji i ostatnimi czasy zagłębiłem temat BLOS'a, chciałbym zastąpić zwykły mikser tym to właśnie ustrojstwem. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą zabawką?
Drugie moje pytanie będzie odnosiło się do LPG. Jako, że zawsze byłem przekonany, że gaz nie jest dla japońców, byłem niemu przeciwny i sam nie zakładałem. Trafił się teraz ładny egzemplarz autka i akurat z gazem. Niby plus, bo ceny benzyny są horrendalne, ale też podświadomy minus, bo to gaz...
Czy instalacja LPG II-generacji może w jakikolwiek sposób szkodzić silnikowi?
Rozumiem, że podczas jazdy na wyższych obrotach trzeba przełączać na benzynę? |
|
|
|
 |
Wook@sH
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 432 Skąd: Jaworzno
|
Wysłany: 29-03-2012, 19:15
|
|
|
U siebie miałem na początku zwykła zwężkę, strasznie muliło samochód - jak na swoją moc i pojemność, więc założyłem blosa, poprawiło się samochód był bardziej dynamiczny, oczywiście kosztem też nieco większego spalania.
Dodatkowo zaraz po wymianie na Blosa, musiałem wymieniać i kable i świece, bo nie dało się nim jechać, a na zwężce było OK.
Kolejna rzecz, wypaliło mi zawór w głowicy, ale to po części inna historia - mimo iż powiązana z gazem
W każdym bądź razie, polecam Gaz, ale przerobić na sekwencję. |
|
 |
|
|