|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Niepasujące relingi dachowe 3.0 |
Autor |
Wiadomość |
passat1
Forumowicz Szymon
Auto: Mitsubishi Endeavor 06' 3,8PB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2016, 02:50 Niepasujące relingi dachowe 3.0
|
|
|
Witam serdecznie. Jak w tytule: kupiłem drugiego już Sporta ( rok prod. 1999) w mojej karierze, który nie miał fabrycznie relingów- dokupiłem je osobno ( używki oczywiście) ale jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że nie można ich zamontować?! Dokupione relingi są na śruby a mój Sporciak takowych nie przewidział czy jak??? Są tylko te cienkie czarne maskujące listewki na tych korytkach. Ma ktoś jakiś pomysł? Dziękuję za radę i podpowiedzi. |
_________________ "dopiero jak staniesz na ziemi głupców poczujesz jaki jesteś mądry..." |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 04-08-2016, 08:14
|
|
|
Było już o tym.
To że w dachu nie ma dziur, to nie problem bo wiertarka i wiertło załatwi sprawę.
Problemem jest to, że w Sportach które nie miały fabrycznie relingów nie ma oryginalnych wzmocnień do ich przymocowania od środka dachu. I tu jest problem bo w zasadzie nie ma ich do czego przykręcić. Jak przykręcisz tylko do blachy to będziesz miał walor tylko wizualny bo nic do nich nie przymocujesz. Było gdzieś foto, że ktoś wstawiał fragmenty blachy na cała szerokość auta i do tego mocował.
https://zapodaj.net/d8478e68a0826.jpg.html
chodzi o elementy 78010 78020 78030
Sam też kupiłem relingi i się poddałem, leżą już parę lat.
W sportach ze stanów był inny system mocowany chyba właśnie w rynienkach zamiast tych plastikowych zaślepek. W tedy relingi są w poprzek dachu. Ale nigdzie pewnie tego nie znajdziesz. |
|
|
|
 |
passat1
Forumowicz Szymon
Auto: Mitsubishi Endeavor 06' 3,8PB
|
Wysłany: 04-08-2016, 18:51
|
|
|
No tak Kolego ale jak rozwiązać sprawę tych maskujących listewek w rynienkach??? |
_________________ "dopiero jak staniesz na ziemi głupców poczujesz jaki jesteś mądry..." |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 04-08-2016, 22:34
|
|
|
przy oryginalnych relingach nic z nimi z nimi nie robisz bo relingi mocowane są obok nich po stronie wewnętrznej dachu. |
|
|
|
 |
|
|