|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Brak mocy na przedziale 1000-2000 obrotów i dym z |
Autor |
Wiadomość |
saxophone
Nowy Forumowicz
Auto: pajero III 3,2 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2016, 11:04 [3.2 DID] Brak mocy na przedziale 1000-2000 obrotów i dym z
|
|
|
Witam
problem tkwi w DiD 3,2 2001r , pompa paliwa po regeneracji dwa lata temu, zbiornik paliwa z tworzywa, filtry i płyny wymieniane co 10 tys.
problem zaczął się od dziury w mocy na zimnym silniku w przedziale 1000-2000 obrotów, zaślepiałem i czyściłem EGR (manualny nie elektryczny) ale to pomagało na chwile.
Problemem stal się tez dymek z okolicy kolektora trudny do zlokalizowania.
Zauważyłem także że na wężyku EGRu nie ma żadnego ciśnienia. Sam EGR jest sprawny.
Kolor spalin - bezbarwny, nic nie kopci z tyłu
Check engine się nie świeci (ale żarówka jest
Czy to może elektrozawory sterujące przepustnica i egr
Po podłączeniu do komputera mam takie błędy :
46. Injection Adjust V
41. Throttle value solenoid
52. VGT control pressure
51. EGR pos.sensor
Proszę o pomoc w postawieniu diagnozy ponieważ trudno o dobrego mechanika od miśków. |
|
|
|
 |
TangoKK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Pomógł: 17 razy Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 359 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 05-08-2016, 13:27
|
|
|
saxophone napisał/a: | Proszę o pomoc w postawieniu diagnozy ponieważ trudno o dobrego mechanika od miśków. |
Masz w okolicy bo w Parchowie k/Bytowa chyba najlepszego mechanika od Pajero w Polsce.
Tu na forum zalogowany jako Zbyszek2m
Ty to masz szczęście kolego |
_________________ HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-08-2016, 15:33 Re: Brak mocy na przedziale 1000-2000 obrotów i dym z
|
|
|
saxophone napisał/a: | Witam
Po podłączeniu do komputera mam takie błędy :
46. Injection Adjust V
41. Throttle value solenoid
52. VGT control pressure
51. EGR pos.sensor
Proszę o pomoc w postawieniu diagnozy ponieważ trudno o dobrego mechanika od miśków. |
Trzeba zacząć od elektrozaworu sterujące4go przepustnica. Po za tym nie masz skanera do mitu wiec błędy będą różne. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|