Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
[Cari 1.8] Carisma ...warto??:> |
Autor |
Wiadomość |
joiw [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2007, 22:06 [Cari 1.8] Carisma ...warto??:>
|
|
|
Witam mam pytanie czy warto kupować Carisme z silnikiem 1.8 GDI czy jest on waszym zdaniem nie najlepszy ??? |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 14-03-2007, 22:08
|
|
|
Według mnie carisma z silnikiem GDI by była dobrym a nawet bardzo dobrym wyborem...To spora moc pod stopą , a przy spokojnej jeździe bardzo mało pali...
Serdeczenie polecam ten silniczek |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=88868 |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 14-03-2007, 22:58
|
|
|
A masz już coś na oku czy dopiero sie rozglądasz? Najlepiej jak się przejdziesz i sam ocenisz czy warto:P |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 15-03-2007, 14:18
|
|
|
joiw napisał/a: | Witam mam pytanie czy warto kupować Carisme z silnikiem 1.8 GDI czy jest on waszym zdaniem nie najlepszy ??? |
MaRIo_ napisał/a: | Według mnie carisma z silnikiem GDI by była dobrym a nawet bardzo dobrym wyborem...To spora moc pod stopą , a przy spokojnej jeździe bardzo mało pali... |
Przyspieszenie jest wiecej niz zadowalajace, naprawde potrafi wcisnac w fotel ( moze nie jest takie jak w Twoim 3000GT ...ale naprawde daje rade), ...spalanie jest rewelacyjne....w tej chwili patrzac na komp pali mi (po miescie) jakies 7,0-8,0 litrow (przy wcale nie wolnej jezdzie )...a da sie i nizej na trasce kiedys widzialem 3,5l/100KM ale to byla rownomierna i wolna jazda na 5tce bez obciazenia. (to spalanie osiagnalem sam wiec nie ma tu mowy o jakims oszustwie... ewentualnie mozna doliczyc +/- 0,5 litra na ewentualne bledy w podanych przez komp wartosciach...)
Odnosnie ogolu
...to duzo zalezy od konkretnego egzemplarza a wlasciwie od osoby ktora jezdzila autkiem wczesniej. Jesli dbala jako tako o silnik (terminowa wymiana olejow, przeglady, itp) to nie masz w zasadzie sie czego bac, jesli jest natomiast odwrotnie to moze byc ciezko...a w zasadzie drogo
Aha...tak w roli przypomnienia do GDI nie mozna zalozyc gazu!!! (wyjatek to taki holenderski gaz za ok bodajrze 3000 euro) wiec jak GDI to only PB95<
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 15-03-2007, 16:48
|
|
|
Fakt że GDI jest miodne tym bardziej jak się jeszcze ma ten wspaniały automacik |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Mario
moderator ...............

Auto: Eclipse 3g RS
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 3009 Skąd: Lublin
|
|