|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie kreci rozrusznik |
Autor |
Wiadomość |
szysza85
Nowy Forumowicz

Auto: pajero III
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2015 Posty: 26 Skąd: zabrze
|
Wysłany: 18-08-2016, 15:46 Nie kreci rozrusznik
|
|
|
Witam - problem polega na tym ze Pajorka nie zawsze chce odpalic, gdy przekrecam kluczyk, brak reakcji, kontrolki sie zapalaja ale nie kreci rozrusznikiem, raczej juz pewny jestem ze to bedzie cos zwiazane z dzwignia zmiany biegow (automat), gdy nia poruszam z P na R N D i spowrotem, to momaga czasem za pierwszym razem czasem za drugim, gdzie dokladnie szukac przyczyny tego zjawiska, |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-08-2016, 17:20
|
|
|
W skrzyni pewnie jest czujnik który pozwala odpalić auto jak dźwignia jest w pozycji P, może coś.z nim nie tak. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 18-08-2016, 18:19 Re: Nie kreci rozrusznik
|
|
|
szysza85 napisał/a: | Witam - problem polega na tym ze Pajorka nie zawsze chce odpalic, gdy przekrecam kluczyk, brak reakcji, kontrolki sie zapalaja ale nie kreci rozrusznikiem, raczej juz pewny jestem ze to bedzie cos zwiazane z dzwignia zmiany biegow (automat), gdy nia poruszam z P na R N D i spowrotem, to momaga czasem za pierwszym razem czasem za drugim, gdzie dokladnie szukac przyczyny tego zjawiska, |
Na biegach jeżdżących nie odpali-zabezpieczenie ale skoro poruszanie pomaga to zapewne jakiś złośliwy czujnik ale tak na wszelki wypadek ja bym się rozejrzał za drugim rozrusznikiem->> a na krótko jak ?? tylko na "P" lub "N"
Dwa dni temu zmieniałem rozrusznik. Też na początku pomagało przełączanie biegów ale tylko do czasu,krótkiego czasu w sumie może +/- 10 uruchomień
Na szczęście, jako obowiązkowe wyposażenie przy automacie, w bagażniku drugi rozrusznik |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 19-08-2016, 08:47
|
|
|
Ustaw linkę na fasolce na skrzyni biegów w odpowiednią pozycje.
albo linka się wyciągnęła i trzeba ją wymienić. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|