|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Pilot centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
mikronezja
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.3 1999r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-02-2017, 15:47 [MSS ALL] Pilot centralnego zamka
|
|
|
Witam serdecznie.
Od niedawna jesteśmy (ja, moja druga połówka i dwuletnia córka) posiadaczami mitsubishi space stara z 1999r 1.3 benzynka.
Dziewczyny na codzień użytkują autko na dojazdy do żłobka i do pracy, ja z doskoku.
Problemem jest centralny zamek - a mianowicie nie otwiera wszystkich drzwi - próbując od strony pasażera, od kierowcy nie otwiera wogóle - tylko zamyka, od klapy bagażnika działa najlepiej ale i tak nie otwiera wszystkiego - zamyka dobrze.
Pytanie moje to czy mając centralny zamek mogę do niego doprogramować pilota?
Czy muszę posiadać jakiś dodatkowy moduł centralkę czy czujnik?
Jak to sprawdzić?
W zestawie nie miałem od poprzedniego właściciela żadnego pilota.
Teraz trochę za zimno aby rozbierać tapicerki i grzebać przy zamkach zwłaszcza że nie mam garażu i auto nocuje pod chmurką.
Czy do space stara pasują piloty od innych modeli? Carisma colt czy galant? Czy musi być typowo od space stara? Jeśli tak to jakie powinien mieć oznaczenia lub wyglądać?
Z tego co widziałem to czarny z dwoma przyciskami (białym i czerwonym) najczęściej się przewijają na alledrogo. |
|
|
|
 |
zet-em
Forumowicz Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 12 Sty 2012 Posty: 427 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 26-02-2017, 13:59
|
|
|
Cześć mikronezja
Jeżeli nie otwiera Ci wszystkiego, to możesz mieć uszkodzone siłowniki lub po prostu brak połączenia elektrycznego, (wtyki, gniazda itp.)
Czasami pomaga reset, czyli odłączyć na kilka minut klemę z akumulatora i ponownie podłączyć.
Do MSS pasuje wiele sterowników z pilotami, tak od siebie radzę Ci to co ja zrobiłem - kupiłem ten sterownik z pilotami:
http://allegro.pl/sterown...6696600768.html
Jeśli trochę kapujesz w elektronice to podłączysz sam, bo w komplecie masz schemat podłączenia a jeśli nie, to odżałuj 120-150 zł. i elektryk samochodowy założy Ci to i będziesz miał wygodę i święty spokój.
Ja mam ten święty spokój od 3 lat bez najmniejszych problemów.
Pozdrawiam |
_________________ Auta:
FSO Warszawa 223 - 1982
Renault 5 TS - 1987
FSO Polonez 1500 SLE - 1992
Fiat Uno 1.4 Kat - 2006
Mitsubishi Space Star 1.3 GLX - 2011
 |
|
|
|
 |