Problem z odpaleniem. 0 reakcji samochodu |
Autor |
Wiadomość |
Lubliniak89
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CSO 2005
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-11-2016, 23:12 Problem z odpaleniem. 0 reakcji samochodu
|
|
|
witam. mam problem z odpaleniem samochodu a mianowicie wczoraj po zgaszeniu silnika zostawilem samochod na parkingu i worcilem do domu. dzisiaj po ok 20 godzinach przy probie ponownego odpaleniem nie ma reakcji ze storny samochodu. po przekreniu stacyjki na obojetnie ktora pozycje nie swiaca sie kontrolki radio nawiew no kompletnie nic totalne 0 rekcji ze storny samochodu. nie wiem co to moze byc bo kompletnie nie znam sie na mechanice. przy probie odplenie po podlaczniu do innego samochodu to samo. nie ma nawet iskrzenia na akumulatorze. czy ktos ma jakies pomysly. mam 200 km do domu jutro swieta a ja nie wiem co zrobic. pomocyyyyy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-11-2016, 09:45
|
|
|
Sprawdź napiecie na swoim akumulatorze, w razie potrzeby podmień akumulator, Sprawdź głowne bezpieczniki, w razie koniecznosci wymień, ostatecznie pozostaje jeszcze uszkodzenie kostki stacyjki |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Lubliniak89
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2016, 14:51
|
|
|
Dzieki za odpowiedz. jutro kupie miernik i sprawdze akumulator i bezpiecnziki. |
|
|
|
 |
rudi88
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6+LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Cze 2011 Posty: 262 Skąd: to przypełzło?
|
Wysłany: 11-11-2016, 15:59
|
|
|
A świeci się cos z oświetlenia wnętrza? Jeśli nie to jak kolega wyżej pisał sprawdzić główny bezpieczniki.
Przy podłączaniu kablami z innego auta spróbować podpiąć się minusem pod nadwozie a nie pod akumulator. |
|
|
|
 |
Lubliniak89
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2016, 16:33
|
|
|
wewnatrze ciemnosci egipskie. 0 konstolek oswietlenie czy czegokkolwiek. po prostu brak reakcji na przekrecenie kluczyka w stacyjce. z podlaczenie tem sproboje bo ostani razem lapalem + do + i - do - |
|
|
|
 |
|