poduszka silnika przód |
Autor |
Wiadomość |
ogrodnikmat
Forumowicz
Auto: outlander I 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2022, 14:35 poduszka silnika przód
|
|
|
witam. interesuje mnie jaka powinna być śruba do poduszki silnika przedniej w outlanderze?? ja mam wsadzoną jakąś zwykłą śrubę m8 tak że jest spory luz na śrubie a otworem poduszki. wczoraj przy wymianie przewodu od wspomagania zauważłem ten problem. na obecną chwilę luz ten skasowałem grubszą śrubą i gumową tulejką tak że jest sztywno. ale wiem że to tymczasowy zabieg a nie mogę doszukać się śruby oryginalnej jaka powinna wyglądać. z góry dzięki za informacje... ewentualnie fotka byłaby pomocna... |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20984 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
ogrodnikmat
Forumowicz
Auto: outlander I 2.0T
|
Wysłany: 13-02-2022, 19:18
|
|
|
dzięki za info. ale mimo to ja czegoś nie rozumiem. czemu otwór w poduszce silnika jest większy niż otwór w uchwycie mocującym silnik z poduszką.. przecież będzie luz na poduszcze. mam drugi zestaw z innego outlandera i też jest tak samo... |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 05-03-2022, 22:51
|
|
|
ogrodnikmat napisał/a: | dzięki za info. ale mimo to ja czegoś nie rozumiem. czemu otwór w poduszce silnika jest większy niż otwór w uchwycie mocującym silnik z poduszką.. przecież będzie luz na poduszcze. mam drugi zestaw z innego outlandera i też jest tak samo... | Jak ściśniesz poduszkę blachami po bokach do tulei poduszki, to nie będzie się ruszać. Po to tam jest odpowiednio hartowana śruba żeby ścisnąć mocno. |
|
|
|
 |
|