Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.5V6 GDI] Webasto
Autor Wiadomość
VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-07-2010, 20:23   [3.5V6 GDI] Webasto

tak sie sklada ze w aucie tylko brakuje mi webasto, czy ktos z szanownych forumowiczow montowa do swojego auta ? duzo to roboty ?

cfc 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,5 GDI '01
Wysłany: 17-09-2010, 17:31   

I co, zamontowałeś? Bo mnie też to chodzi po głowie a mam ten sam model więc wszelkie info byłoby mile widziane :)
Przy okazji: może ktoś może polecić odpowiedni warsztat (za sensowne pieniądze)?

Pozdrawiam
Mariusz

lukki 
Nowy Forumowicz

Auto: P III benzynowy ;)
Wysłany: 18-09-2010, 09:30   

Ja nie montowałem, tylko kupiłem już założonym. Mogę tylko polecić. W komplecie z podgrzewanymi siedzeniami - bajka.

Minus to tyle, że zajmuje miejsce drugiego akumulatora, a ciągnie swoje - jak używamy go w zimę co najmniej 2-3 x dziennie, to muszę pamiętać o podłączaniu na noc akumulatora do ładowania.

VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Wysłany: 18-09-2010, 18:47   

No nie zamontowałem bo bez wskazówek trudno będzie

cfc 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,5 GDI '01
Wysłany: 20-09-2010, 12:46   

lukki napisał/a:
Ja nie montowałem, tylko kupiłem już założonym. Mogę tylko polecić. W komplecie z podgrzewanymi siedzeniami - bajka.

Minus to tyle, że zajmuje miejsce drugiego akumulatora, a ciągnie swoje - jak używamy go w zimę co najmniej 2-3 x dziennie, to muszę pamiętać o podłączaniu na noc akumulatora do ładowania.

Hmm, czułem że jest jakiś haczyk :( . Możesz coś więcej napisać o tych kombinacjach z akumulatorem? Jak to codziennie podłączasz na noc? To nie jest trochę bez sensu? A nie doładuje Ci się w ciągu dnia? (ja zazwyczaj jeżdżę bardzo krótkie odcinki - 3km do pracy - więc tym bardziej musiałbym przemyśleć czy gra warta świeczki :( )

Pozdrawiam
Mariusz

lukki 
Nowy Forumowicz

Auto: P III benzynowy ;)
Wysłany: 21-09-2010, 01:21   

jeździmy podobnie krótkie odcinki - koło 6 km w jedną stronę, w korku. Webasto mam ustawione na pół godziny, więc jak łatwo policzyć nie ma szansy na doładowanie z alternatora.

Milo3211 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III
Wysłany: 05-01-2017, 09:21   

Witajcię
Troche już późno i na pewno macie po montowane webasta ja montowałem wczoraj w Pajero III 3.2 DID i bajka 4 godz i jest w aucie :D . Mam webasto thermo top c 5kw wszystko fajnie ale nie mogę dojść do ładu by wentylatory mi ruszyły bez włączonego zapłonu mam instrukcję które od razu wrzucę może ktoś pomoże albo wytłumaczy tak jak dla chłopa co mam jeszcze zrobić bo wymiękam :D

ruks 
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Wysłany: 08-01-2017, 12:23   

lukki napisał/a:

U mnie zamontowany jest obok akumulatora

[ Dodano: 08-01-2017, 12:34 ]
lukki napisał/a:
jeździmy podobnie krótkie odcinki - koło 6 km w jedną stronę, w korku. Webasto mam ustawione na pół godziny, więc jak łatwo policzyć nie ma szansy na doładowanie z alternatora.

Ja mam 5 km i żeby doładować trochę Aku i rozgrzać silnik jeżdżę nieco dookoła. Myślę że to też lepsze dla silnika żeby zdołał osiągnąć normalną temperature pracy.

[ Dodano: 08-01-2017, 12:39 ]
Milo3211 napisał/a:
Mam webasto thermo top c 5kw wszystko fajnie ale nie mogę dojść do ładu by wentylatory mi ruszyły bez włączonego zapłonu mam instrukcję które od razu wrzucę może ktoś pomoże albo wytłumaczy tak jak dla chłopa co mam jeszcze zrobić bo wymiękam :D

Wrzuć jak masz jakieś instrukcje. U mnie jest tak że niestety jak chce użyć piecyk to muszę nawiewy zostawić w pozycji 3-4 kreski nawiew i około 24 stopni, inaczej jak tego nie podniosę to będzie w środku zimno. W drugim aucie mam tak że po włączeniu pieca temp sama ustawia się na 20 a nawiewy same regulują siłę działania w zależności od stopnia nagrzania. Zdecydowanie to wygodniejsze, może w Pajero też dało by się tak zrobić

Odpowiedz do tematu