Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
centralny zamek
Autor Wiadomość
michoł 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-08-2015, 10:34   centralny zamek

Panowie, coś się porobiło (znów)
Wzasadzie każde trzaśnięcie drzwiami kierowcy powoduje zamknięcie centralnego zamka.
I dla tych drzwi nie ma to znaczenia że, ja mam akurat kluczyki w stacyjce...
Co to znowu ? miał ktoś już tak ? Za rady żeby nie trzaskać drzwiami z góry dziękuję ..

Grigori 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 23-08-2015, 22:22   

Pewnie gdzieś w drzwiach przetarł się kabel i zwieram do karoserii .
Ściągnij boczek i posprawdzaj kable od siłownika.

michoł 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Wysłany: 13-07-2016, 08:08   

Przeszukałem całe drzwi wewnątrz, posprawdzałem wszystkie kabelki, nic nie znalazłem. Problemem jest chyba silniczek przy zamku który ciągnie cięgna, wygląda na to że, niedociąga do końca. Wszystko zatrzymuje się w takim miejscu że, wystarczy lekko puknąć obudowę silniczka i rygluje drzwi. Jak dociągnę ręką mocno do końca nic takiego się nie dzieje.
Wpuściłem agenta wd40 w każdy zakamarek , poszarpałem. Na razie hula....

jedker56 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD
Wysłany: 12-10-2016, 17:27   

Witam Mam problem z zamkiem centralnym. Jak zamykam drzwi to otwiera mi się bagażnik i na odwrót jak otwieram drzwi to zamyka mi się bagażnik. Kostka w pokrywie bagażnika prawidłowo podłączona.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-10-2016, 18:21   

Masz zamienione przewody zasilające idące do tego siłownika. Zamykanie i otwieranie jest zrealizowane poprzez zmianę polaryzacji czyli zamianę + z - między sobą. Może były przełamane przewody na wejściu do klapy i ktoś je pozamieniał przy łączeniu. Zmień te przewody w kostce siłownika a będzie działał poprawnie.
Co do problemów jakie miał michoł, to miałem kiedyś podobne problemy z siłownikiem klapy bagażnika, okazało się, że do wnętrza silniczka siłownika dostał się smar z mechanizmu siłownika przez co nie zawsze łączyły szczotki z komutatorem. Po wyczyszczeniu siłownik działa już ponad rok.

jedker56 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD
Wysłany: 15-10-2016, 11:48   

Jedno człowiek zrobi drugie wyskakuje. Teraz dla odmiany jest problem z pilotem centralnego zamka. Raz działa raz nie wymieniłem baterie to samo gdzie szukać usterki.

Odpowiedz do tematu