centralny zamek |
Autor |
Wiadomość |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 23-08-2015, 10:34 centralny zamek
|
|
|
Panowie, coś się porobiło (znów)
Wzasadzie każde trzaśnięcie drzwiami kierowcy powoduje zamknięcie centralnego zamka.
I dla tych drzwi nie ma to znaczenia że, ja mam akurat kluczyki w stacyjce...
Co to znowu ? miał ktoś już tak ? Za rady żeby nie trzaskać drzwiami z góry dziękuję .. |
|
|
|
 |
Grigori
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2014 Posty: 59 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 23-08-2015, 22:22
|
|
|
Pewnie gdzieś w drzwiach przetarł się kabel i zwieram do karoserii .
Ściągnij boczek i posprawdzaj kable od siłownika. |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 13-07-2016, 08:08
|
|
|
Przeszukałem całe drzwi wewnątrz, posprawdzałem wszystkie kabelki, nic nie znalazłem. Problemem jest chyba silniczek przy zamku który ciągnie cięgna, wygląda na to że, niedociąga do końca. Wszystko zatrzymuje się w takim miejscu że, wystarczy lekko puknąć obudowę silniczka i rygluje drzwi. Jak dociągnę ręką mocno do końca nic takiego się nie dzieje.
Wpuściłem agenta wd40 w każdy zakamarek , poszarpałem. Na razie hula.... |
|
|
|
 |
jedker56
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD
|
Wysłany: 12-10-2016, 17:27
|
|
|
Witam Mam problem z zamkiem centralnym. Jak zamykam drzwi to otwiera mi się bagażnik i na odwrót jak otwieram drzwi to zamyka mi się bagażnik. Kostka w pokrywie bagażnika prawidłowo podłączona. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 12-10-2016, 18:21
|
|
|
Masz zamienione przewody zasilające idące do tego siłownika. Zamykanie i otwieranie jest zrealizowane poprzez zmianę polaryzacji czyli zamianę + z - między sobą. Może były przełamane przewody na wejściu do klapy i ktoś je pozamieniał przy łączeniu. Zmień te przewody w kostce siłownika a będzie działał poprawnie.
Co do problemów jakie miał michoł, to miałem kiedyś podobne problemy z siłownikiem klapy bagażnika, okazało się, że do wnętrza silniczka siłownika dostał się smar z mechanizmu siłownika przez co nie zawsze łączyły szczotki z komutatorem. Po wyczyszczeniu siłownik działa już ponad rok. |
|
|
|
 |
jedker56
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2.5 TD
|
Wysłany: 15-10-2016, 11:48
|
|
|
Jedno człowiek zrobi drugie wyskakuje. Teraz dla odmiany jest problem z pilotem centralnego zamka. Raz działa raz nie wymieniłem baterie to samo gdzie szukać usterki. |
|
|
|
 |
|