Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
WACHE czy POLODY Poznań?
Autor Wiadomość
bugi156 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 2009
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2013, 15:01   WACHE czy POLODY Poznań?

Witam,
jak w temacie, do którego z tych ASO polecacie pojechać na przegląd przedzakupowy lancera?

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 12-08-2013, 15:36   

żadne serwisy lepiej weź ze sobą kogoś kto ma pojecie:)

logicalvolume 
Nowy Forumowicz

Auto: Toyota Yaris
Wysłany: 23-01-2015, 19:24   

Ja mam troszkę inne pytanie: WACHE czy POLODY? Jeżeli chodzi o serwis + zakup nowego auta? Kogo polecacie?

Bart2001 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback Invite 1,8
Wysłany: 25-01-2015, 09:23   

Jeżeli chodzi o zakup nowego to najlepiej wybierz się do obydwu i zobacz kto da ci lepszą ofertę. Natomiast jeżeli chodzi o serwis to byłem dwukrotnie u Wache i nie mam pozytywnych odczuć. Były to zwykłe przeglądy, ale cena nie odzwierciedla jakości. Z Polodym nie mam doświadczeń. Sam jeździłem do Lisa do Kalisza - było taniej, lepsze podejście do klienta i jak ze mną rozmawiali to miałem odczucia że wiedzą o czym mówią. U Wache tego nie było. Podam przykład - dzwonię w sprawie przeglądu po 100 tys. gdzie wymienia się świece, pytam o cenę, oczywiście jest ona kosmiczna, po czym pani mi mówi że w sumie to może będzie taniej bo TRZEBA OBEJRZEĆ ŚWIECE I MOŻE NIE BĘDZIE TRZEBA ICH WYMIENIAĆ :shock: . Nie chciało mi się dalej gadać. Ponadto nie wiem jak jest teraz, ale jak chciałem na przegląd przyjechać z własnym olejem to nie akceptowali tego. Z tego co się orientowałem to u Polodego nie był z tym problemu. Ale jeżeli chodzi o serwis ja postawiłem na sprawdzonego Lisa.
A samochód kupiłem u Wache.

logicalvolume 
Nowy Forumowicz

Auto: Toyota Yaris
Wysłany: 25-01-2015, 16:42   

Dziękuję za opinię - faktycznie z tymi świecami to niezła 'wpadka', co do salonu Lisa w Kaliszu to przyznam szczerze nie słyszałem - doczytam forum jeszcze, na pewno są dodatkowe informacje ;)

eremita 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-01-2015, 20:05   

Coś te serwisy w Poznaniu kiepskie :evil:
Mi u Wache przy naprawie na koszt PZU na papierze wymienili klapę a w rzeczywistości ją wyklepali :evil:
Kolega latem był u Polodego bo mu uchodził czynnik z klimy ale klima działała, mieli sprawdzić co jest nie tak i wycenić.
Skończyło się na tym że spuścili cały czynnik i klima już nie działała, stwierdzili że klima jest popsuta, na pytanie co dokładnie powiedzieli że dokładnie to nie wiadomo i ze musi zostawić samochód bo potrzebna jest głębsza analiza, na co kumpel się trochę zirytował i zrezygnował z głębszej analizy, zapłacił 200zł za spuszczenie czynnika i informację że klima jest zepsuta :lol:
Okazało się że chłodnica była walnięta.

Ja jak musiałem korzystać z serwisu mając citroena to jeździłem do Środy:)

Ale nie mając przymusu to do serwisu nie wjadę, wolę swojego sprawdzonego mechanika :mrgreen:

Tomek_Lancer 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 2003 kombi
Wysłany: 17-12-2015, 13:16   

Kupiłem w Wache, powiedzmy że nie mam większych zastrzeżeń, ale jeżeli chodzi o serwis to bardzo słabo. Przy kupnie auta, padł akumlator, nie wiem co z nim zrobili ale wskrzesili go prawdopodobnie na nowo - być może brakowało elektrolitów ale nie chce się wierzyć bo pierwsze dwa razy odpalił, a każdym razie dostałem także oryginalny z 2003 roku, pociągnął rok.

Był problem z zbieżnością, okazało że pomimo prób nic do końca z tym nie mogli zrobić, ostatecznie okazało się że było trzeba dodatkowo początkowo dobre letnie opony wyrzucić bo były źle starte - chodzi mi tu o to że mechanik nie wpadł na taki pomysł.

Dokładnie tak samo było z pytaniami o lubryfikator do LPG - nikt w serwisie nie wiedział do czego służy ten pojemnik a ja tylko kupując u nich samochód chciałem wiedzieć co mam tam wlać bo pojemnik był już dawno suchy.

Kwestia przeglądu to była bolesna ale w końcu udało się - ostatecznie też patrząc na rozgarnięcie serwisu wache i sposób w jaki ci ludzie pracują lub doradzają w stosunku do ceny jest kiepski.

tomoman 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT
Wysłany: 01-11-2016, 14:19   

Kupiłem u Wache, byłem też u Polodego dla porównania, ale dziwnym trafem, tam nie mogli ściągnąć wersji, którą sobie wybrałem. Wrażenia pozytywne, popracowałbym tylko nad wystrojem salonu, żeby ocieplić wnętrze - więcej roślin, itp.
Sprzedawca cierpliwie wszystko wyjaśniał, szybko reagował na moje telefony, maile. Jak już auto było pewne dostałem na tydzień samochód zastępczy, bo nie miałem już swojego. Z serwisu nie korzystałem jeszcze, oprócz montażu haka i akcesoriów, bo to od razu wziąłem. Ogólnie sprzedaż na duży plus, zobaczymy jak wyjdzie z serwisem, wrócę z opinią jak już się przekonam.

Na oceny serwisów trzeba mieć jedną poprawkę, jak ktoś jest zadowolony to rzadko o tym napisze, jak ktoś jest wnerwiony, a to trudna branża, to pierwsze co, leci do kompa. Z kolei polecani mechanicy forumowi to też inna historia, bo zawsze proszą, żeby coś tak skrobnąć. Miałem tak z inną marką i innym forum, tylko to takie święte krowy potem, nikt nic złego nie napisze na nich. Fakt natomiast jest taki, że dziwi mnie, dlaczego ASO, przy kasie którą ściągają, nie przywiązują większej wagi do opinii o sobie. Osobiście, nie znam ASO, jakiejkolwiek marki, na którym nie wieszają psów w necie, a trochę już tych marek przerobiłem :) Wszyscy przecież nie są oszustami i część z nich zna się na swojej robocie. Może też jest tak, że jak się przepłaca za usługę to się oczekuje czegoś więcej. Gdyby ceny były rozsądne, to może klienci też by rozsądniej oceniali ich usługi.

eremita 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-11-2016, 10:50   

tomoman napisał/a:
. Fakt natomiast jest taki, że dziwi mnie, dlaczego ASO, przy kasie którą ściągają, nie przywiązują większej wagi do opinii o sobie.

Problem jest w tym że pracujący tam mechanik ma w pompce to czy ty tam wrócisz, ja mam swojego mechanika od kiedy pamiętam on naprawia lub jego pracownik który jest tam od wielu lat razem dbają by wszystko było dobrze i by klient był zadowolony.

Odpowiedz do tematu