Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] HAMULCE - klocki hamulcowe
Autor Wiadomość
arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2009, 18:19   [MSS ALL] HAMULCE - klocki hamulcowe

no właśnie czy ktoś z was przetestował te klocki:

klocki

albo jakie jeszcze polecacie dobre klocki bo czeka mnie wymianka.
Ostatnio zmieniony przez JCH 07-02-2009, 23:51, w całości zmieniany 3 razy  

Mobili 
Forumowicz

Auto: MSS 1,9 DID-2003
Wysłany: 27-01-2009, 19:15   

mam klocki LUCAS wymieniłem tył i przód no i po 3tys. km zachowują sie b.dobrze. zero skrzypienia itp.
aha tej strony cos nie moge otworzyc

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2009, 23:56   

Klocki MK KASHIYAMA to lekko mówiąc niespecjalne są, jednym słowem badziew, hamowanie z prędkości 130km/h do 0 km/h można tylko raz, powtórne brak hamulca przez przegrzane klocki. Ja osobiście polecam taki zestaw: klocki Ferrodo Premier i do tego tarcze TRW, cenowo znośnie, jakość rewelacja. Używam w/w zestawów w Ecli od dwóch (w tej chwili trzeci zestaw klocków) lat w Space Runner'ze od roku. Na klockach z przodu średni przebieg głównie w cyklu miejskim około 20tkm.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 28-01-2009, 06:50   

Weź LUKASY w podobnej cenie a będziesz miał sprawdzone, te z linku to taniocha i jestem w stanie zgnieść, połamać, przegrzać, te klocki w jeden dojazd do pracy.

Rolski
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2009, 23:32   

mam pytanie zbliza sie wymiana klockow i tarcz mam wentylowane mss 1.6 czy takiej samej firmy musza byc z przodu i z tyłu????

lolofontello 
Nowy Forumowicz
lolofontello

Auto: MSS 1,9 DID 2000r.
Wysłany: 08-02-2009, 12:01   

Absolutnie nie muszą by takie same z przodu i z tyłu. Ważne by takie same były na osi (producent = jakośc, stopien zużycia = grubośc klocka). MSS niestety nie ma zbyt trwałych tych elementów. Z całą pewnością mogę polecic Ci klocki Lucas (teraz to sie nazywa chyba TRW). Są dosc twarde, ale za to trwałe i napewno nie piszczą (testowałem je juz w kilku samochodach i zawsze bylem z nich najbardziej zadowolony).
Mnie tez takowa wymiana czeka niedługo, i w związku z tym, że produkty Lucas TRW mnie zawsze satysfakcjonowały, tarcze też raczej ich wybiorę (cena/jakośc = zadowolenie)

NygusUK 
Forumowicz

Auto: 2006/7 Lancer 2.0 (4G94) + LPG
Wysłany: 01-11-2009, 23:23   Klocki hamulcowe MSS

Witam,

Czy ktoś z szacownych Forumowiczów miał już zaszczyt testować klocki firmy Pagid? Takie polecił mi sprzedawca w sklepie (UK) pod nieobecność ATE...
Firma jest niemiecka, choć dziwi fakt, że na klockach brakuje napisu Made in Germany... (widnieje jedynie na opakowaniu)... sprawdziłem na prędce w Google - Pagid wydaje się być dostawcą dla BMW, więc chyba poziom jakości powinien być dobry?

Pozdrawiam.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 10-12-2010, 12:23   

Witam

Mam prośbę o opinię (użytkowników) na temat klocków hamulcowych przednich do SS firmy Bosch nr. 0 986 424 371 (jaka jest ich żywotność).
Znalazłem takie na allegro w przyzwoitej cenie i od przyzwoitego sprzedawcy.
http://moto.allegro.pl/kl...1348507411.html
Obecne klocki ferodo premier (tak wynika z faktury poprzedniego właściciela) wytrzymały 2.5 roku około 35tyś km (dodam, ze dość mocno brudzą felgi).

PS
Nie mam aspiracji rajdowych i staram się w miarę możliwości hamować silnikiem.
Czy warto rozważyć ich zakup?

Pozdrawiam

NygusUK 
Forumowicz

Auto: 2006/7 Lancer 2.0 (4G94) + LPG
Wysłany: 11-12-2010, 23:54   

Niestety, osobiście nie miałem przyjemności ich testować (obecnie mam okładziny Pagid i nie narzekam). Nie wiem jaka będzie opinia kolegów, ale tak sobie myślę, że renomowana marka jak Bosch, chyba nie pozwoliłaby sobie na wypuszczanie chłamu? A co na to starzy wyjadacze? :lol:

misiumisiu 
Mitsumaniak
Marcin

Auto: space star 1.9did
Wysłany: 12-12-2010, 18:06   

Ja używam BOSCHA (tarcze+klocki)od roku ,przy wymianie opon na zimowe po ok 20tyś min zużycie klocków nie piszczą bardzo dobrze hamują polecam cena też atrakcyjna

Tamizpowrotem 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 2005
Wysłany: 19-10-2016, 19:41   [MSS 1.6] klocki ATE

Czy klocki ATE od space stara bez abs 1,3 beda pasowały do 1,6 z abs sybol 602830 13.0460-2830.2

Panowie jakie można kupić dobre i tanie amortyzatory przód, tarcze i pompe wody.

Dzięki za informację.

[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 19-10-2016, 20:54 ]
Proszę używać szukajki i nie dublować tematów w technicznym.

Odpowiedz do tematu