|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak mocy po regulacji luzów zaworowych |
Autor |
Wiadomość |
adam.bodurka
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2017, 10:31 Brak mocy po regulacji luzów zaworowych
|
|
|
Hej!
niedawno instalowałem LPG do mojego ASXa 1.6 z 2010r. Auto ma przejechane 70 000, gazownik polecił w ciemno zrobić regulację luzów zaworowych i nie pomylił się - po kontroli wszystkie luzy były poniżej tolerancji. Wszystko fajnie, auto zostawiłem u mechanika (nie ASO), trochę wszystko trwało ze względu na słabą dostępność szklanek, ale w końcu odebrałem auto, coś od początku mi nie grało, ale gdy wyjechałem na trasę wszystkie objawy się nasiliły - auto pali 2l/100 więcej na trasie i 5l/100 w mieście, dodatkowo bardzo słabo wkręca się na obroty, ciężko się rozpędzić ponad 140kmh, na 4 i 5 biegu reakcja na gaz jest praktycznie zerowa, na każdej górce trzeba redukować do 3 biegu. Oprócz tego przy odpuszczeniu gazu, gdy samochód zaczyna hamować silnikiem czasem czuć po 2-3s szarpnięcie. Za całą usługę zapłaciłem 1100zł (9 szklanek wymienionych), więc jestem lekko mówiąc poirytowany. Czy ktoś z Was wie może co może być przyczyną?
pozdrawiam,
Adam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-06-2017, 20:00
|
|
|
Zrób pomiar kompresji, jak luzy zaworowe będa zamałe, to kompresja będzie kiepska, samochód będzie słaby i bedzie wiecej palił, przy tym scenariuszy zawory ulegaja szybkiemu zniszczeniu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 19-06-2017, 23:02
|
|
|
czy na pewno wymienil tobie szklanki czy tylko podszlifowal ?
Bo to mi wyglada na podszlifowanie szklanek |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
manitou
Nowy Forumowicz
Auto: lancer
|
Wysłany: 20-06-2017, 09:52
|
|
|
To drogo jak na cenę poza ASO. Ja w ASO zapłaciłem 1400 (8szklanek) i auto jeździ bezbłędnie. |
|
|
|
 |
|
|