|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Montaż ori podłokietnika w polifcie. |
Autor |
Wiadomość |
davitxx
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2016, 10:58 Montaż ori podłokietnika w polifcie.
|
|
|
Cześć!
chciałbym zapytać osób które posiadają taki bajer jak podłokietnik jak wygląda jego mocowanie?
Do czego jest przykręcany?
Czy tunel z podłokietnikiem i bez niego się czymś różni? |
|
 |
mario_pil
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 2000 r.
|
Wysłany: 26-10-2016, 14:35
|
|
|
Cześć,
Montowałem podłokietnik, miałem cały razem z podstawą stanowiącą cześć tunelu środkowego. Mocowany jest chyba na kilka śrub, nie pamiętam już szczegółów. Na pewno nie miałem żadnych problemów przy montażu wszystko pasowało, nie musiałem nic przerabiać.
Ogólnie ten podłokietnik to genialna sprawa. Bardzo przydają się zamykane schowki. Jest wygodnie chociaż mógłby być trochę bardziej miękki.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
davitxx
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
|
Wysłany: 02-11-2016, 16:22
|
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Problem roztrząsaliśmy w grupie fb Mitsumaniaki (łódzkie)
Podsumowując:
Tunel w wersji bez podłokietnika jest inny niż w wersji z nim
- brak zatrzasku schowka
- półka zamiast otworu na podłokietnik
- popielniczka trzyma się na plastikowym elemencie jednolitym z półką (brak blachy mocującej podłokietnik)
Rozwiązania:
- cięcie półki i dorabianie blachy (olewając zatrzask schowka) - słabe rozwiązanie
- zakup tunelu lub zakup podłokietnika razem z tunelem - lepsze rozwiązanie
Zdjęcia partyzantki (dorobionej blachy) (po tych wszystkich mękach zamocowałem podłokietnik w starym tunelu ale kupiłem oryginalny tunel mimo wszystko i będę to przemontowywał)
 |
|
 |
|
|