[3.0 V6] problem z układem paliwowym |
Autor |
Wiadomość |
xfranex
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2016, 15:13 [3.0 V6] problem z układem paliwowym
|
|
|
Witam , problem polega na tym ze jak odpalę auto a ciężko zaczął odpalać to po dodaniu gazu auto się dusi i gaśnie . Problem powstał po ściągnięciu zbiornika i wymianie przewodów paliwowych na odcinku zbiornik-filtr, powód wymiany zgniłe przewody . Także wymieniłem przewody z tego samego powodu do pochłaniacza oparów . Filtr jest wymieniony , czy to jest normalne że pompa załącza się dopiero przy kręceniu rozrusznika a nie przy przekręceniu zapłonu ? Proszę o jakieś podpowiedzi , Dzięki |
|
|
|
 |
brzyydal
Forumowicz
Auto: pajero v6
|
Wysłany: 14-11-2016, 18:55
|
|
|
Wydaje sie ze za problem odpowiada niskie cisnienie paliwa. Wyjac pompe i filtr sprawdzic czy nie nalapaly brudu./sprawdzic cisnienie/ Sprawdzic filtr czy wlasciwy, czysty i zamontowany zgodnie z przeplywem. Sprawdzic przekaznik pompy. Sprawdzic oczyscic wtyki na pompie. sprawdzic czy dostaje sygnal po wlaczeniu zaplonu/ sprawdzic przewody. Sprawdzic czy ktoras rurka zwlaszcza miedziana nie zagieta czy tez zacisnieta przy wlocie Sprawdzic sygnal z czujnika na wale, temperatury... itd itp |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 14-11-2016, 19:22
|
|
|
A nie ma tam gdzieś jakiegoś zaworka zwrotnego? A może coś źle podpiąłeś. |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
xfranex
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 14-11-2016, 21:14
|
|
|
Czyli może być wszystko pompa załącza się dopiero jak kręci rozrusznikiem nie przy zapłonie i właśnie nie wiem czy to normalne w tym aucie. Paliwo do filtra idzie dobrze a filtr jest nowy i dobrze podpięty
[ Dodano: 17-11-2016, 12:10 ]
Poradziłem sobie z tą usterką, wystarczyło przedmuchać węże. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|