Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
USB w ASXie
Autor Wiadomość
rafana 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2015, 10:44   USB w ASXie

Witam.
Mam ver Inform bez USB ale prawdopodobnie radio seryjne obsługuje USB.
Na tym filmiku jest pokazane jak to zrobić.
Czy ktoś może już instalował w swoim miśku ?
Oryginalne kable można kupić na allegro już za 100 zł, to troszkę za dużo jak za kabel USB z gniazdkiem.
Może ktoś wie jak zrobić sobie samemu takie złącze, albo jakiś schemat jak to połączyć ? :D
Mam dostęp do serwisu IT wiec kabli USB mam pełno :)

A co z gwarancją gdy będę robił przegląd, wymontować to ?
Dziękuje za pomoc.

marrok 
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Wysłany: 10-04-2015, 11:25   

Włożysz kabel USB i będzie działać, sprawdzone, jedyne utrudnienie to wymontowanie radia.
Gwarancji nie powinieneś stracić, bo tylko wkładasz kabel do radia i nie ma to wpływu na auto, chyba że potniesz instalacje, uszkodzisz coś przy montażu, lub demontażu.

Jak znajdziesz kabel z pasująca końcówką to jesteś kozak :) to właśnie jest największym problem w całej zabawie, do wejścia pasuje niestandardowa końcówka dla tego kabel chodzi po 100 zł, nie ma zamiennika (przynajmniej nie znaleźliśmy go ze znajomym u którego był montowany).

Najłatwiej wyciągnąć kabel do schowka, tam z prawej strony u góry masz taką prostokątną wypukłość, nacinasz nożem i mocujesz gniazdo USB. To łatwiejszy sposób, do podłokietnika trzeba dużo kabla ciągnąć i rozbierać plastików. Nie wiem jak kabel jest zapleciony.

Jeżeli boisz się o gwarancję, kup kabel jedź do ASO włożą ci go, skasują ale nikt się czepiać nie będzie.
Ciekawostka, kabel USB na Alledrogo chodzi po 100, w serwisie min kilkaset zł :)

Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był

lobuzek 
Forumowicz
lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Wysłany: 18-04-2015, 21:25   

Mam dokładnie takie samo radio w Lancerze i USB dołożyłem. Kabel od Hondy pasuje, na allegro po ok. 100 zł. Na forum Lancera jest o tym link i zdjęcia, wystarczy poszukać, Temat prosty i łatwy do ogarnięcia.

piecho 
Nowy Forumowicz
Kopytko

Auto: ASX 2013 1.6
Wysłany: 11-05-2015, 11:45   

Koledzy, a ktoś wie gdzie podpina się moduł bluetooth? I jak ogólnie sprawdza się fabryczny bluetooth? Na aledrogo moduł 200, kierownica 300, chyba się skuszę bo wpienia brak możliwości normalnego korzystania z telefonu

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 13-05-2015, 22:36   

Witam
Wyciagasz ramke i radio. Pod nim powinna byc kostka waska szeroka biala. Podpinasz do niej modul BT/USB oraz kabel USB. Sciagasz lampke i wkladasz do malej 3 pinowe/bialej kostki mikrofon. Wymieniasz kierownice lub dokladasz przyciski oraz sprawdzasz czy jest kabelek do przyciskow zestawu. Jezeli nie ma dokladasz i wszystko zaczyna dzialac
Powodzenia

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

marcin.plonsk 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID Intense 2013
Wysłany: 24-07-2015, 14:42   

mi znowu potrzebna by była taka przejściówka do stacji androidowej usb męski >>>> takie wiejście żeńskie jak jest od oryginalnego wejścia w radiu (podłokietnik usb) żeby można by było podłączyć go pod kostkę która idzie do podłokietnika do wejscia usb. Tak to chyba powinno wyglądać. Ciężko wytłumaczyć :) Po prostu kostka od fabrycznego usb w podłokietniku jest teraz luzek i kabel od niej do usb żeńskiego od stacji androidowej

GreenSG 
Nowy Forumowicz
GreenSG

Auto: ASX 1.8 DiD Invite, 2011r.
Wysłany: 24-11-2015, 17:38   

Koledzy, chciałbym podpiąć się pod wątek - mam ASXa 2011, już z gniazdem USB, ale bez BT i klawiszy sterujących telefonem na kierownicy.
Zastanawiam sięnad kupieniem używanej kierownicy i modułu BT (na Alle 350-400 zł), tylko nie jestem pewnien, czy to zadziała? Skoro mam USB, to czy podebnę dodatkowy moduł BT?
No i kwestia kiery - czy nie znając się na jej rozbiórce, ale będąc sprawnym manualnie dam radę samodzielnie?

lord_wiader 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 02-11-2016, 22:44   Re: USB w ASXie

rafana napisał/a:
Witam.
Mam ver Inform bez USB ale prawdopodobnie radio seryjne obsługuje USB.
Na tym filmiku jest pokazane jak to zrobić.
Czy ktoś może już instalował w swoim miśku ?
Oryginalne kable można kupić na allegro już za 100 zł, to troszkę za dużo jak za kabel USB z gniazdkiem.
Może ktoś wie jak zrobić sobie samemu takie złącze, albo jakiś schemat jak to połączyć ? :D
Mam dostęp do serwisu IT wiec kabli USB mam pełno :)

A co z gwarancją gdy będę robił przegląd, wymontować to ?
Dziękuje za pomoc.

problem w tym, że ten kabel od strony radia jest zakończony wtyczką dość nietypową.
znalazłem coś takiego na olx za 80 zł
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDiulyP.html

Odpowiedz do tematu