|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd P0720, Montero 3,5V6 |
Autor |
Wiadomość |
boxpro
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3,5 V6 XLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2016, 20:30 Błąd P0720, Montero 3,5V6
|
|
|
Witajcie,
Dwa dni temu po odpaleniu auta po tankowaniu,zaczął wariować prędkościomierz- podskakiwał od 0 do 20 mil i tyle. Nie przejąłem się za bardzo, bo kiedyś już po mocniejszym zamoczeniu auta, miałem podobnie. Wtedy po paru godzinach wszystko wyschło i było ok. Wczoraj do wariacji dołączył błąd P0720- Output Speed Sensor Circuit. Jeden mechanik twierdzi, ze to czujnik prędkości i mieści się gdzieś przy kole, drugi twierdzi, ze ti czujnik na skrzyni, a trzeci, że trzeba go szukać na podszybiu, tak , jak w jakiejś tam astrze. Opuściłem więc towarzystwo i pytam Was. Moze mi ktoś jednoznacznie powiedzieć gdzie jest to ustrojstwo? Dziś co prawda wszystko wróciło do normy, ale chciałbym się dobrać do tego czujnika i zobaczyć, co się dzieje. Obstawiam, że łapie gdzieś wilgoć, albo coś przyśniedziało. |
_________________ Lepiej spróbować, a potem żałować, niż do końca życia żałować, że się nie spróbowało |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 08-12-2016, 23:03
|
|
|
Tutaj masz screeny z manuala od PIII z rozmieszczeniem czujników.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-12-2016, 08:54 Re: Błąd P0720, Montero 3,5V6
|
|
|
boxpro napisał/a: | Witajcie,
Dwa dni temu po odpaleniu auta po tankowaniu,zaczął wariować prędkościomierz- podskakiwał od 0 do 20 mil i tyle. Nie przejąłem się za bardzo, bo kiedyś już po mocniejszym zamoczeniu auta, miałem podobnie. Wtedy po paru godzinach wszystko wyschło i było ok. Wczoraj do wariacji dołączył błąd P0720- Output Speed Sensor Circuit. Jeden mechanik twierdzi, ze to czujnik prędkości i mieści się gdzieś przy kole, drugi twierdzi, ze ti czujnik na skrzyni, a trzeci, że trzeba go szukać na podszybiu, tak , jak w jakiejś tam astrze. Opuściłem więc towarzystwo i pytam Was. Moze mi ktoś jednoznacznie powiedzieć gdzie jest to ustrojstwo? Dziś co prawda wszystko wróciło do normy, ale chciałbym się dobrać do tego czujnika i zobaczyć, co się dzieje. Obstawiam, że łapie gdzieś wilgoć, albo coś przyśniedziało. |
W reduktorze, w końcowej jego części, nad wałem napędowym tylnym, na trzy piny. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
boxpro
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3,5 V6 XLS
|
Wysłany: 09-12-2016, 12:41
|
|
|
Dzięki wielkie za informacje.Będzie co robić w weekend. |
_________________ Lepiej spróbować, a potem żałować, niż do końca życia żałować, że się nie spróbowało |
|
|
|
 |
|
|