|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:55 |
[I 2.0] Problem z centralnym zamkiem, pomija drzwi pasażera |
Autor |
Wiadomość |
michal_m
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2016, 09:39 [I 2.0] Problem z centralnym zamkiem, pomija drzwi pasażera
|
|
|
Witam, nie znalazłem podobnie opisanego problemu, więc pozwoliłem sobie na otwarcie nowego tematu. Mój problem polega na tym, że zamykając samochód z pilota, zamyka wszystkie drzwi z wyjątkiem przednich pasażera. Podobnie dzieje się gdy zamykam samochód przekręcając kluczyk w drzwiach kierowcy.
Dodam, że zamykając samochód kluczykiem od strony pasażera, zamyka wszystkie drzwi, włącznie z problematycznymi...
Samochód posiadam od niespełna miesiąca, jest to moja pierwsza przygoda z 'japończykiem', dlatego pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników Mitsubishi, być może ktoś spotkał się z podobnym defektem.
Z braku czasu dokonałem tylko ogólnych/wizualnych oględzin mechanizmów zamka w drzwiach pasażera i wiązek/wtyczek. Nie zauważyłem nieprawidłowości. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 821 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20979 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-11-2016, 09:41
|
|
|
Prawdopodobnie siłownik centralnego w drzwiach pasażera padł. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-11-2016, 10:13
|
|
|
Może też być wina przewodów lub jakiegoś złącza po między sterownikiem centralnego zamka a siłownikiem. Warto by było najpierw odpiąć zasilenie od siłownika i podpiąć w to miejsce woltomierz lub zwykłą żarówkę samochodową. Jeśli żarówka będzie się zaświecała podczas zamykania lub otwierania zamka pilotem to siłownik do wymiany. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 29-11-2016, 20:21
|
|
|
Również obstawiam siłownik centralnego zamka, nie koniecznie popsuty ale może beż napięcia? Gdy zamykasz problematyczne drzwi kluczykiem, wyręczasz pracę siłownika który naciskając odpowiedni punkt zamka aktywuje zamknięcie całego samochodu. Tak na chłopski rozum to wyjaśniam. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
|
|