Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyciski po lewej od kierownicy
Autor Wiadomość
juniorkm7 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2016, 22:43   Przyciski po lewej od kierownicy

Cześć.
Przymierzam się do zakupu outlandera II lift i mam pytanie na które nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Po lewej od kierownicy są 4 przyciski ale no właśnie:
1. w wersji z "żarówkowymi" światłami jest pokrętło do regulacji wysokości - xenon zaślepka
2. wyłączenie kontroli trakcji
3. czujniki parkowania
4. AFS off - tego punktu chciałem się doczepić najbardziej. Z tego co wyszukałem AFS to podobno skrętne reflektory bi-xenon. Do czego służy tak naprawde ten guzik i dlaczego nawet w max wersji gdzie są xenony czasami jest a czasami nie. Jeśli ktoś potrafi to proszę o jak najbardziej dokładną odpowiedź.

Puzonik83 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Wysłany: 10-12-2016, 12:12   

Xenony w Outlanderze po lifcie nie są skrętne tylko są dodatkowe żarówki doświetlające zakręty. Tym przyciskiem się dezaktywuje tą funkcję.
Mam takie pytanie jaka żarówka tam idzie w to doświetlanie, bo przy xenonie odróżnia się ona kolorem jak się włącza i chciałbym wstawić tam jakąś mocną ledową, może by to lepiej wyglądało.

hucker 
Forumowicz

Auto: Outlander 2,0 did 140km 2010r.
Wysłany: 10-12-2016, 13:55   

Do AFS są montowane żarówki H11 55w.
Jak zamontujesz ledy to podeślij filmik

juniorkm7 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Wysłany: 11-12-2016, 10:54   

Czy wszystkie poliftowe outlandery mające xenon mają AFS czy była to opcja dodatkowa? Czy może być tak że są auta które AFS mają a wyłącznika brak i jest zaślepka?

[ Dodano: 11-02-2017, 12:43 ]
Właśnie zauważyłem że w katalogu i na zdjęciach u wielu ludzi przyciski po lewej od kierownicy świecą. Ja mam MY2011 wyprodukowany w 2010 i nie świecą. Coś się popsuło?

Odpowiedz do tematu