|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: robertdg 14-12-2016, 20:59 |
[EA2A/W 2.0] Chrobotanie przy ruszaniu i NIE WCISNIĘTYM sprz |
Autor |
Wiadomość |
daniem
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2016, 20:33 [EA2A/W 2.0] Chrobotanie przy ruszaniu i NIE WCISNIĘTYM sprz
|
|
|
Cześć wszystkim!
Otóż kilka dni temu pojawił się w moim Mitsubishi Galant 2.0 V16 GLS EA2A 1997 r. dziwny odgłos. Przejechałem samochodem około 70 km. Na pokładzie miałem łącznie 4 osoby. Po tym odcinku zatrzymałem się, aby pasażer mógł wysiąść. Zaczynam ruszać i słyszę dziwny dźwięk jakby chrobotanie czy coś w tym stylu. Dziś testowałem/sprawdzałem ten objaw. Myślałem, że to przegub wewnętrzny. Zacząłem gwałtowanie dodawać gazu, skręcać, ruszać gwałtownie, ale nic szczególnego. Na postoju zacząłem na wolnych obrotach nasłuchiwać silnika i właśnie to chrobotanie się pojawiało. Postanowiłem lekko gazować i już było słuchać ten szczególny dźwięk jakby łożyska. Potem przy gazowaniu wcisnąłem sprzęgło i jakby było już ok. Dodam, że przejechałem nim dopiero 1000 km przez 3 tygodnie. Około 4 razy przydażyło mi się, że miałem problemy z wrzuceniem jedynki czy wstecznego. Ponadto jakiś debil(któryś z poprzednich właścicieli) uciął lewarek o jakieś 9 cm, aby zrobiło się mu sportowo... Zaraz jak tylko kupiłem samochód zakupiłem lewarek i bd to wymieniał. Co o tym sądzicie? Dodam, że olej w pompie został wymieniony. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-12-2016, 20:59
|
|
|
daniem napisał/a: | Potem przy gazowaniu wcisnąłem sprzęgło i jakby było już ok. | Początek końca łożyska na wałku sprzegłowym, temat opisywany i przerabiany przez wielu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|