|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drżenie silnika na niskich obrotach |
Autor |
Wiadomość |
AMG1948
Nowy Forumowicz
Auto: Subik Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-12-2016, 11:47 Drżenie silnika na niskich obrotach
|
|
|
Witam Wszystkich,
Z góry sory,że poruszam temat po raz kolejny ale czytając forum i wasze opinie mam już konkretne zamieszanie co do sugerowanych potencjalnych usterek. W końcu musiałem się zarejestrować.
Mój Subik 1.8. 143 km (CX3A) jest z 2012r. Kupiłem go od 2 właściciela. Auto pierwotnie było brane z Salonu "Filipowicza" - chyba dobrze nazwisko podałem i stało w Krakowie.
W salonie na nowym samochodzie zamontowana została instalacja LPG.
Obecny przebieg to 97 000 km.
W aucie wymienione wszystkie filtry, płyny, świece, wyczyszczona przepustnica, sprawdzone przewody podciśnienia, zrobiona regulacja instalacji gazowej i wtrysków.
Problem polega na tym ze auto "drży" i ma co jakiś czas odczucie jakby miało "czkawkę" na obrotach niskich tj. poniżej 650 i oczywiście na biegu jałowym. Auto zachowuje się tak samo na benzynie jak i gazie.
Na Autodiagnostyce ma ustawione 648. w momencie zwiększenia obrotów w przedziale 660 - 700 objawy te ustępują.
Poza tym auto zachowuje się bez problemu. Odpala od strzału, nie gaśnie na biegu jałowym. obroty nie falują jak szalone. Wszystko gra tylko lać i jeździć.
Proszę o pomoc bo nie wiem już sam czego szukać.
Może autko ma fabrycznie ustawione za niskie obroty??
Dzięki bardzo. |
|
|
|
 |
|
|