|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
¤ [EA2x - 2003] Galant 2.0 16v Skwierzyna Prośba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
Sonnyix
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 01'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2016, 18:57 ¤ [EA2x - 2003] Galant 2.0 16v Skwierzyna Prośba o opinie
|
|
|
Mitsubishi Galant 2.0
Witam, od pewnego czasu przeglądam oferty w poszukiwaniu Galanta i ten rzucił mi się w oczy. Tak więc zwracam się z prośbą aby ktoś rzucił na niego swoim okiem i napisał czy może jest coś na co warto zwrócić uwagę, coś czego ja tu nie widzę.
(Tak skopiowałem ten tekst z mojego poprzedniego tematu )
Na zdjęciach jedyne czego udało mi się dopatrzeć to lekka wgniotka przy lewej lampie po za tym wydaje mi się na samochód w bardzo ładnym stanie.
Niski przebieg rzucił mi się w oczy, a tak po za tym to w sumie nic.
Kod: | Oferta od Osoby prywatnej
Kategoria Osobowe
Marka Mitsubishi
Model Galant
Wersja VIII (1996-2006)
Rok produkcji 2003
Przebieg 165 242 km
Pojemność skokowa 1 998 cm3
Rodzaj paliwa Benzyna
Moc 133 KM
Skrzynia biegów Manualna
Napęd Na przednie koła
Typ Sedan/Limuzyna
Liczba miejsc 5
Liczba drzwi 5
Kolor Srebrny
Metalik Tak
VAT marża Tak
Kraj pochodzenia Niemcy
Pierwsza rejestracja 14 marzec 2003
Serwisowany w ASO Tak
Stan Używane
|
Kod: | Opis pojazdu
witam
na sprzedaz mitsubishi galant
auto po ostatnim lifcie.
silnik 2.0 16v 133km pracuje BDB
wyp.
el.szyby przod tyl
el.lusterka + skladanie
climatronic sprawna
4xairbag
radio cd
podlokietnik
c.zamek
skorzana kierownica
elektrycznie wysowana antena
alu 15 ladne opony letnie
2 kluczyki jeden pilot.
instrukcje papiery servis
wystawiam fakture vat-marza
oplaty okolo 500zl
kupujacemu zostaje tylko odebrac tablice rejstracyjne kwota 256zl.
mozliwy powrot autem na kolach badz transport laweta pod dom 609 - wyświetl numer -
|
Podaję tutaj link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/of...r-ID6yGUsJ.html |
|
|
|
 |
piotrkor1
Forumowicz piotrkor1

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 TT typ S
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 601 Skąd: OSIEK NAD NOTECIĄ
|
Wysłany: 20-12-2016, 20:38
|
|
|
Cześć.
W Niemczech to chyba miał go jakiś miłośnik zespołu AC/DC lub miłośnik prądu zmiennego(elektryk)
Miałem takiego 6 lat temu 2.0 z 1999r, tylko że turkusowego.Te auta mają 132 KM(tu chyba pomyłka o jednego KM ale mogę się mylić bo różnie podają)Poproś o nr VIN to będzie wiadomo.
Przebieg wydaje się wiarygodny sądząc po stanie kierownicy(nie wytarta i gałce zmiany biegów(widać wszystkie oznaczenia biegów, oprócz R).Widoczna wgniotka, lewy przód jak już wcześniej słusznie zauważyłeś.
Alufelgi 15"oryginalne jakie w tym czasie były montowanie( i takie sobie zostaw w razie kupna bo wkładając 17" ja tak zrobiłem i uciekło parę koni,słabiej przyśpieszał) i widać,że nie są zmęczone.Chociaż ktoś je wyważał w dziwny sposób bo odważniki są nabite od zewnątrz a nie naklejone od środka.
Auto posiada ogrzewanie postojowe webasto.Jak będziesz go oglądał to zapytaj się o pilota to tego urządzenia,
możliwe,że będziesz mógł programować o której godzinie ma się włączyć na odległość.
Tapicerka oryginalna.Takie były w 2003r.Pełny climatronik a nie tak jak w ogłoszeniu klimatyzacja manualna.
Dywaniki nie oryginalne ale zważywszy na przebieg mogą być inne tył powinien być oryginalny o ile taki w ogóle był.Zagłówki prawidłowe, to znaczy w środku puste takie jakie były montowane w tym roczniku.
Jest to wersja elegance z 2003 r czyli montowano już składane i podgrzewane lusterka.
Bagażnik czysty widać tylko to co większość użytkowników boli, odłażąca tylna lewa tapicerka osłony lampy.
Plastikowa osłona tylnego zawiasu poklejona taśmą izolacyjną ale ona lubi odłazić jak i przewód linki od otwierania bagażnika, który lubi wyskakiwać z mocowania i dyndać luzem w komorze bagażnika.Da się to w prosty sposób opanować.Przednie kielich zdrowe tak jak osłona kolektora wydechowego nie skorodowana.
Komora silnika wygląda estetycznie.Przewody zapłonowe były wymieniane,zapewne na NGK bo mają koszulkę koloru niebieskiego w oryginale były w kolorze czarnym.Chłodnica oryginalna marki Denso z ori numerem.
Wlot powietrza nie posiada 2 spinek montażowych ale większość mechaników ich nie zakłada bo łatwiej wymienić filtr powietrza, a potem człowiek się dziwi że to wszystko luzem lata.
Jakoś dziwnie zamontowany akumulator bo powinien być taki z prawym plusem po odwróceniu mamy klemę +
po lewej stronie.Ktoś chyba zły kupił albo podmienił?Sprawdź czy auto ma oryginalną książkę obsługi(po niemiecku). Może to drobiazg ale każde niemieckie auto powinno ją mieć(może dowiesz się z zapisków kiedy wymieniano rozrząd). Zderzak oryginalny z halogenami niektórzy wymieniają na ten z pakietu Avance.
Brak na lewym tyle emblematu MITSUBISHI z 3 diamentami lecz nie świadczy to o tym że ktoś wymieniał pokrywę bagażnika.Po prostu jedne miały,drugie nie taki japoński kaprys.Tył i przód karoserii ładnie spasowany brak nierównych szczelin.Brak wycieków spod pokrywy zaworów.Teraz zauważyłem, że są jakieś naklejki na prawym kielich może świadczące o wymianie rozrządu lub czynnika w klimie.Sprawdź to.
Po odpaleniu auta sprawdź czy cicho chodzi i nic nie świergocze(kochana rolka przy pompie od wspomagania). Tylny wydech nie ma chromowanej nakładki może to już nie oryginał.Nie którzy ludzie stojący obok auta zastanawiają czy to aut w ogóle jest odpalone .Biegi powinny wchodzić bez żadnych zgrzytów.Tyle ode mnie.Może pomyślisz,że się czepiam szczegółów ale tymi szczegółami można sporo zbić na cenie.Jakbyś już kupił wymarzonego galanta i potrzebował nowych lub używanych części do niego to daj znać na priv.
Powodzenia w zakupie. |
|
 |
Sonnyix
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 01'
|
Wysłany: 20-12-2016, 21:36
|
|
|
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź
Niestety dzwoniłem już do gościa i oferta nieaktualna, eh. |
|
|
|
 |
piotrkor1
Forumowicz piotrkor1

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 TT typ S
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Mar 2008 Posty: 601 Skąd: OSIEK NAD NOTECIĄ
|
Wysłany: 20-12-2016, 21:38
|
|
|
Sonnyix napisał/a: |
Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź |
To nie jest wyczerpująca odpowiedz.dopiero się rozkręcałem i miałem chwilę czasu
[ Dodano: 20-12-2016, 21:40 ]
Sonnyix napisał/a: | Niestety dzwoniłem już do gościa i oferta nieaktualna, eh. |
Będziesz miał wiedzę na przyszłość. |
|
 |
|
|