[CY8A 2.0DID] Problemy z sprzęgłem |
Autor |
Wiadomość |
Magnus
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-01-2015, 21:58 [CY8A 2.0DID] Problemy z sprzęgłem
|
|
|
Cześć i czołem Mam mały(wielki) problem przy moim Lancerocie a dokladnie dochodza niepokojace dzwieki z okolic moim zdaniem sprzegla/skrzyni biegow a dokladnie brzeczecie a nawet powiem wiecej stuki ! Najczesciej dzwieki wydobywaja sie przy zimnym silniku po ok 20-30 s od odpalenia lecz gdy wcisne pedal sprzegla wszystko cichnie, po puszczeniu sprzegla po 5s -30s stuki powracaja. Czy mial ktos podobny problem? Wysprzeglik/ lozysko oporowe czy moze kolo dwumasowe daje o sobie znac ? Mial ktos moze podobny problem? Nie wiem na jaka kwote powinienem sie przygotowac. W przyszlym tygodniu samochod wedroje do zaprzyjaznionego mechanika i bardzo ciekawy jestem jego oceny. Motor to 2.0 did (bwc), dodam ze w trakcie jazdy wszystko jest ok tylko na postaju gdy samochod stoi na biegu jalowym.
Ps. Na cieplym silniku rzadko wystepuje ta usterka. Z gory dziekuje i zycze szerokosci wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-01-2015, 08:00
|
|
|
Mozliwe, że coś ze sprzęgłem - koło dwumasowe, docisk, na wszelki wypadek można sprawdzić jeszcze zewnętrzny osprzęt w postaci koła pasowego i sprzęgielka alternatora |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Magnus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-01-2015, 21:51
|
|
|
Niezakładając nowego tematu chcialbym sie spytac czy jest mozliwosc zalozenia zwyklego kola zamochowego zamiast dwumasowego? Moze ktos juz wykonywal taki trik? Jezeli tak czy gra jest warta swieczki ? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-01-2015, 23:36
|
|
|
Nie ma takiej możliwości jeżeli chcesz bezawaryjnie jeździć swoim samochodem. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Magnus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-02-2015, 23:27
|
|
|
Diagnoza: uszk. Koło dwumasowe, montować cały zestaw Luk'a czy może jest jakiś wzmocniony zestaw sprzęgła innej firmy? Może ktoś przerabial ten temat i mógłby się wypowiedzieć? Z góry dzięki. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 08-02-2015, 10:41
|
|
|
Magnus napisał/a: | montować cały zestaw Luk'a | Tak. Magnus napisał/a: | może jest jakiś wzmocniony zestaw sprzęgła innej firmy? | Nie ma potrzeby. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Magnus
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-02-2015, 18:01
|
|
|
Zamowiony caly zestaw sprzegla + wysprzeglik, zabawki zawiezione do mechanika i wielki ZONK. Nowe kolo dwumasowe posiada prawie taki sam luz jak zuzyte dokladnie tak jak na zalaczonym wideo Kod: | https://www.youtube.com/watch?v=h2QvS35ddm0 | Zamowilem drugie identyczne, mysle i mam cicha nadzieje ze bd dobre jezeli okaze sie drugie takie same to wtedy mam pecha i trafilem na 2x uszkodzone czy moze "ten typ tak ma" i moge spac spokojnie ? Spotkal sie ktos z czyms takim ?
PS. Nowe kolo nie ma sladow montazu. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 11-02-2015, 22:47
|
|
|
Magnus napisał/a: | Nowe kolo dwumasowe posiada prawie taki sam luz jak zuzyte dokladnie tak jak na zalaczonym wideo |
Mały zonk bo załączone wideo pokazuje nominalny i prawidłowy luz na kole dwumasowym... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
dvorzak
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 kombi
|
Wysłany: 21-02-2017, 12:56 [CY4A 2.0] terkotanie z silnika
|
|
|
Witajcie,
od kilku tygodni słyszę terkotanie z okolic silnika gdy auto zostawiam na luzie. Również gdy ruszam, głównie na jedynce słychać terkotanie.
Gdy stoję na luzie i wcisnę sprzęgło, hałas ustaje. Domyślam się że to będzie skrzynia albo sprzęgło, ale może ktoś z Was już miał taki problem? Nie mam dobrego mechanika z doświadczeniem w miśkach. Boję się że samo dotarcie do problemu będzie trwało tygodnie, o kosztach nie wspomnę |
|
|
|
 |
Onimaru
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo S40 2.5 AWD
|
Wysłany: 22-02-2017, 10:09 Re: terkotanie z silnika
|
|
|
dvorzak napisał/a: | Witajcie,
od kilku tygodni słyszę terkotanie z okolic silnika gdy auto zostawiam na luzie. Również gdy ruszam, głównie na jedynce słychać terkotanie.
Gdy stoję na luzie i wcisnę sprzęgło, hałas ustaje. Domyślam się że to będzie skrzynia albo sprzęgło, ale może ktoś z Was już miał taki problem? Nie mam dobrego mechanika z doświadczeniem w miśkach. Boję się że samo dotarcie do problemu będzie trwało tygodnie, o kosztach nie wspomnę |
Dwumas na 100%
https://www.youtube.com/watch?v=x9e3LVEH2ag |
|
|
|
 |
|