|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS9 2.0DOHC] Opór pedału sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
DarkMark [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2017, 14:51 [CS9 2.0DOHC] Opór pedału sprzęgła
|
|
|
Witam.
Po 2 Space Starach i Galancie przyszedł czas na Lancera 2.0 Sport Wagon 135KM. Kupiłem go niespełna 2 miesiące temu i otwieram stopniowo puszkę Pandory
Auto generalnie jest świetne, ale drażni mnie to sprzęgło. Pedał ma większy opór niż w innych autach i po paru wciśnięciach stopa zaczyna to odczuwać. Poza tym żadnych uślizgów, hałasów czy dziwnych zachowań samego sprzęgła nie zauważam. Tylko ten opór.
Co sugerujecie?
Dzięki za wypowiedzi. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-01-2017, 15:31
|
|
|
Pewnie wina docisku, jezeli sam mechanizm pedału lub widelec nie sa zasyfione i nie pracuja ciezko to pozostaje docisk sprzegla |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
qbus_b [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2017, 17:54
|
|
|
U mnie pedał sprzęgła skrzypiał przy wciskaniu i ciężko chodził, początkowo myślałem, że to wysprzęglik hydrauliczny, ale po odsłuchaniu i przesmarowaniu tego i owego okazało się, że to nie to. Przyczyna była kawałek obok wysprzęglika, dokładnie za gumową osłoną pod nim z którego wychodzi dźwignia. Do środka w ciemno napsikałem smaru w sprayu i od pół roku spokój a sprzęgło lekko chodzi.
A w poprzednim aucie (punto 1.2 8V) miałem podobny problem i tam pomogła wymiana płynu hamulcowego i odpowietrzenie układu (stary płyn miał już bardzo gęstą konsystencje w porównaniu z nowym). |
|
|
|
 |
rudi88
Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1.6+LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Cze 2011 Posty: 262 Skąd: to przypełzło?
|
Wysłany: 08-01-2017, 18:36
|
|
|
U mnie sprzęgło ciężko chodzi od trzech lat. Dwóch mechaników też mówi o docisku ale dopóki sprzęgło działa to tego nie ruszam. Przyzwyczaiłem się i na co dzień nie zwracam uwagi. Tylko po dłuższej jeździe w korku nie mogę wyprostować nogi w kolanie. |
|
|
|
 |
|
|