[CA1A 1.3] Tłumik w misiu |
Autor |
Wiadomość |
apsik85 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2006, 11:08 [CA1A 1.3] Tłumik w misiu
|
|
|
Witam drogich misiumaniaków
Mam problem, mianowicie jak wsiądą do misia cztery osoby (razem około 250kg) to przy pokonywaniu nawet najmniejszych leżących policjantów tłumik obciera o asfalt.
Być może ktoś z was miał już z tym problem i jakoś go rozwiązał |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-03-2007, 01:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-09-2006, 11:21
|
|
|
Ja miałem problem z wjazdem do garażu (mam bardzo stromo). Tłumikarze podwiesili mi na zaczepach tłumik jak najwyżej się dało |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 08:43
|
|
|
Na początek (najtaniej) zrobić lub kupić nowy komplet gum na których wisi tłumik - zyskasz kilka cm. Jeżeli to nie pomoże pozostaje Ci tylko zmienić sprężyny. |
|
|
|
 |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 10:17
|
|
|
Jak dasz krótsze gumy to może dotykać do podłogi, najlepiej dć mocniejsze sprężyny, ja gdzieś powiniennem mieć komplet sprężyn jak ich mój ojciec nie wywalił. tylko że to były sportowe ciut niższe ale sztywne jak cholera. jak je znajdę to dam znać. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 20-09-2006, 11:03
|
|
|
kostuch napisał/a: | Jak dasz krótsze gumy to może dotykać do podłogi |
No ale jak będzie nad podłogą 3cm to już nie powinien haczyć garbów, chyba że faktycznie wytrzepane sprężyny i auto mocno siada.
Ja w aucie ojca podginałem wieszaki przyspawane do tłumika i wisi wyżej |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 11:16
|
|
|
kostuch napisał/a: | Jak dasz krótsze gumy to może dotykać do podłogi, najlepiej dć mocniejsze sprężyny. |
Fabrycznie nad tłumkiem jest zamocowany kawałek materiału termoizolacyjnego. Dla pewności po skróceniu gum można zamocować tam dodatkową izolację (pozatym będzie to konieczność jeżeli nie chcemy żeby tłumik walił o metalowe elementy podwozia).
Sprężyny na pewno załatwią sprawę, tylko że będzie to dużo bardziej kosztowne i auto przy małym obciążeniu będzie wyglądać trochę nieciekawie... |
|
|
|
 |
kostuch [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 13:33
|
|
|
Szukałem tych sprężyn ale ojciec dał je wujasowi i on znich zrobił koniki do zabawy takie bujane dla wnuczków. Mają pomysły co? A dobre spręzyny były. |
|
|
|
 |
kucy27 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2007, 11:29
|
|
|
Mam pytanie gdzie kupic gumy do tlumika koncowego? te na ktorym wisi koncowy tlumik bo mi ta guma przerwala sie i byla druga warstwa wyzej i powiesilem to na tym i dodatkowo obwiazalem drutem czy tak moze zostac bo i wyzej jest tlumik nie haczy na policjancie ? |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14-03-2007, 11:35
|
|
|
Mają takie bądź podobne w zakładach, warsztatach zajmujących się układami wydechowymi. Podjechać, zapytać, zapłacić, cieszyć się. |
|
 |
|