Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer 2009 1.8 143k LPG
Autor Wiadomość
macko555 
Forumowicz

Auto: Seat Toledo II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2017, 13:02   Lancer 2009 1.8 143k LPG

Witam :)
Już od dłuższego czasu szukam Lancerka dla siebie. Znalazłem 1 ciekawą sztukę, jednak mam kawał drogi do właściciela (ponad 200km) stąd moja prośba o ewentualną ocenę auta. Ewentualnie o co pytać właściciela, coś może się nie zgadza albo jest "podejrzane"?
https://www.otomoto.pl/of...html#384efe90f5

brylekVFR 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Wysłany: 07-01-2017, 13:37   

Mało zdjęć odnośnie wyposażenia, ale wydaje mi się że to Invite. Czyli siedzenia nie od niego, nie bardzo widzę co jest na drzwiach, O niczym to nie świadczy, ale można zapytać dla czego inne. A tak ogólnie nawet ładnie wygląda.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 07-01-2017, 16:44   

Prezentuje się ładnie no i skóra robi wrażenie.
Jak dla mnie dość drogo - auto jakby nie patrzył 8 letnie z przebiegiem 200kkm.

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 07-01-2017, 17:00   

No własnie to mnie głównie zniechęca. Na plus zamontowane już LPG tylko ciekawy jestem czy dobry ten gaz i czy silnik już nie zajechany.

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-01-2017, 17:40   

Jeżeli LPG było montowane pierwszy raz i samochód był poprawnie eksploatowany, to kondycja ogólna może być zadowalająca.
Ja uważam, że w 10 letnich kompaktach musi się coś zacząć dziać (rdza, rozrząd, tłumik, pompa paliwa itp).

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 07-01-2017, 18:11   

Gaz jest od 3 lat, przejechane na nim 60kkm. Zamontowany zaraz po sprowadzeniu.. Ponoć tylko 3 ostatnie lata nie mają oficjalnie udokumentowanego przebiegu (te w których był w Polsce) ale przeglądy stałe były i książeczka od gazu podbijana oczywiście. Auto było tylko przetarte z tyłu od pasażera (po jakimś małym słupku) ale zrobione jest tak że kompletnie nic nie widać. Cena ponoć do nego bo sam sprzedawca przyznał że trochę osób już oglądało bo jakoś do tej pory nie spieszył się ze sprzedażą i stąd ceny nie obniżał.

Mystic 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 2009 CVT
Kraj/Country: Norway
Wysłany: 07-01-2017, 18:15   

Koles pisze ze jest 1 wlascicielem w kraju a jak bylo wczesniej tego nie wiadomo :)

kolega powyzej pisze o 10 letnich autach ale 10 letnie to ono bedzie za 3 lata w sumie wiec ciezko gdybac .Inna kwestia to ile byl licznik kręcony :)

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-01-2017, 02:54   

Ale jak to nie wiadomo?
To właściciel z Polski kupował kota w worku?

[ Dodano: 08-01-2017, 03:21 ]
macko555 napisał/a:
Gaz jest od 3 lat, przejechane na nim 60kkm. Zamontowany zaraz po sprowadzeniu.. Ponoć tylko 3 ostatnie lata nie mają oficjalnie udokumentowanego przebiegu (te w których był w Polsce) ale przeglądy stałe były i książeczka od gazu podbijana oczywiście. Auto było tylko przetarte z tyłu od pasażera (po jakimś małym słupku) ale zrobione jest tak że kompletnie nic nie widać. Cena ponoć do nego bo sam sprzedawca przyznał że trochę osób już oglądało bo jakoś do tej pory nie spieszył się ze sprzedażą i stąd ceny nie obniżał.

Właśnie sytuacja wygląda na w miarę prawdziwą - jeżeli Niemiec zrobił 140kkm w 5 lat, a Polak 60kkm, to wszystko tu może być prawdziwe.
Pewnie egzemplarz wart zaineresowania (140kkm po autostradach, to nie to samo co 140kkm w mieście).

PS Samochód 8 letni też ma prawo już wymagać wkładu, ale faktycznie Lancer to pancerna konstrukcja :)

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 09-01-2017, 18:46   

https://www.otomoto.pl/of...html#5eb94b2629

Co myslicie o tym aucie? Maly przebieg, Polski salon, w miarę młode auto i z gazem od maja.. Nie ma co prawda skóry i nie ejst jakoś bogato wyposażony,.. szkoda że nie ma lepszych głośników..

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-01-2017, 21:31   

Miałem już nie pisać na temat polskich aut.. ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz auto z 2013 r. bodajże z silnikiem 1.6 coprawda, ale przebieg niższy i jednak 3 lata młodszy - inna sprawa, że ponad 10k droższy.

A co do pytania, to ja bym wolał tego wyżej niże tego z Niemiec. Nie będziesz miał skór, ale jednak 100kkm mniej i 2 lata młodszy.

PS A czemu silnik ma 150KM?
PS 2 Przejedź się kilkoma modelami i będziesz wiedział, który lepszy - bo 100kkm po bruku, to nie 200kkm po autostradach..

macko555 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2017, 21:21   

Dzięki serdeczne za porady :) Myślę, że zainteresuję się tym z Kielc.

Odpowiedz do tematu