|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Mechanizm podnoszenia szyby |
Autor |
Wiadomość |
sqza
Mitsumaniak SpaceRowicz
Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 105 Skąd: Rzeszów (St-ce)
|
Wysłany: 19-02-2011, 21:08 [MSS ALL] Mechanizm podnoszenia szyby
|
|
|
Witam,
Mam problem z działaniem dwóch mechanizmów elektrycznego podnoszenia szyb: tylna prawa szyba wogoole się nie podnosi a szyba kierowcy po opuszczeniu na max już się nie podnosi (słychać jakieś pykanie delikatny ruch/podskok i nic).
Ze względu na zimę i fakt, że w tym okresie rzadko otwiera się szyby - to czekałem na wiosnę - zastanawiam się jednak w czym dokładnie może być problem - czy problem jest ze sterowaniem czy z samymi mechanizmami.
Na allegro znalazłem aukcje gdzie możliwy jest zakup mechanizmów do szyb elektrycznych - jednak do MSS od 2002r - ja posiadam wersje prze Liftem z 99r - i tu moje pytanie czy te mechanizmy będą pasowały do mojego Miśka ?
Link do aukcji:
http://moto.allegro.pl/mi...1449081385.html |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 21-02-2011, 07:58
|
|
|
Jak rozbierzesz drzwi i podasz prąd z aku "na krótko" to zobaczysz czy mechanizmy chodzą. Jak są OK to do wymiany przyciski.
Nie pamiętam jak dokładnie jest w MSS, bo ostatnio robiłem Vivaro, ale jeśli mi się nie pokićkało to na silniczku powinny być tylko dwa kable. Podając plus i minus szyba jedzie w jedną stronę, a zamieniając kable miejscami jedzie w przeciwną. Jeśli silniczki chodzą, a mimo to szyba nie jedzie to znaczy że pewnie prowadnice boczne szyby za mocno ją łapią. Trzeba je wyczyścić z syfu i przesmarować. |
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 265 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 21-02-2011, 08:35
|
|
|
Czy będą pasowały - najlepiej spytaj sprzedającego z tej aukcji, to jeden z mitsumaniaków |
|
|
|
 |
|
|