Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G] Problemy z gasnieciem+wymiana żar. w przednich lampach
Autor Wiadomość
geepard
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2006, 00:15   [1G] Problemy z gasnieciem+wymiana żar. w przednich lampach

Mam problemy ze swoim Mitsubishi Eclipse 2.0 GS 1G. Na wolnych obrotach czasami gasnie ale nie zawsze czasami chodzi rowniutko a czasami szczegolnie jak wcisne sprzeglo jak gdzies dojezdzam
a czasami jak go zapale to nierowno chodzi i gasnie.A czasami jak wcisne sprzeglo jak oczywiscie jechalem to obroty spadna za nisko i albo zgasnie albo wroci do normy.
Co to moze byc czy ktos sie juz spotkal z czyms takim i ile mozekosztowac naprawa tego?
Dzieki z gory za pomoc.
A druga sprawa jak wymienic zarowki w przednich lampach?
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 01-06-2007, 23:27, w całości zmieniany 2 razy  

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2006, 00:33   

U mnie były podobne objawy przy awarii silniczka krokowego używkę można kupić za jakieś 250 zł lbo możesz naprawić swój wysyłając go do Japaneze (adres i namiary znajdziesz na forum wpisując w opji szukaj japaneze) i koszt takiej naprawy jeśli to tylko cewki to 40 zł + koszty przesyłki na PW wysłałem Ci telefon do naszego klubowego mechanika on napewno zdjagnozuje usterkę tak jak trzeba :)

A co do lamp to najpierw odkręcasz obudowe plastikową później śróbki od obejmy metalowej reflektora wyciągasz cały reflektor na wieszch odpinasz kostkę i wymieniasz żarówkę tyle, no i witaj w małopolsce mam nadzieje że się spotkamy na spocie po Nowym Roku jakby.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2006, 21:35   

Dzieki za takie mile przywitanie :D
Spoko ja odkrecilem dwa plastiki ta metalowa blache od gory i do swiatel sie nie dostalem.A tak szczerze to swiatel nie maja chyba najlepszych?
A gdzie ten zlot bedzie i kiedy chetnie wpadne jak bede mial czas.
A ten precik co podnosi swiatla to on jakos przykrecony jak wyjme lampe?

Twig
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2006, 22:26   

Mam dokładnie ten sam problem :shock:
Jechać do mechanika u mnie w Lublinie, czy może poproszę też o numer?

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 23-12-2006, 23:24   

a więc od początku wymiana żarówki :

1. odkręcamy obudowe plastik (na zdjęciu strzałki kolor biały)
2. odkręcamy śruby obejmy metalowej lampy (na zdjęciu strzałki kolor czerwony)
3. odchylamy obejmę lampy (na zdjęciu strzałka kolor żółty)
4. wyciągamy reflektor (na zdjęciu strzałka kolor niebieski)

Z resztą poradzicie i sory za fote jest z jakiegoś rozbitka z allegro i dlatego plastik jest troszkę inaczej ułożony ale przynajmniej widać śruby obejmy :lol:

geepard napisał/a:
A tak szczerze to swiatel nie maja chyba najlepszych?

ja założyłem żarówki tungsrama o podwyższonej jasnośni światła o bodajże 60% i jest nieźle

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2006, 14:14   

No lwasnie mam takie same zarowki i chce zalozycdlatego pytalem.a dobresa te zarowki tej firmy czy lepsze np philipsa?
Moze sobie poradze z ta lampa :D

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 24-12-2006, 15:01   

geepard napisał/a:
No lwasnie mam takie same zarowki i chce zalozycdlatego pytalem.a dobresa te zarowki tej firmy czy lepsze np philipsa?

Dla mnie osobiście super z Philipsem mam złe doświadczenia szybko się palą.

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2006, 15:13   

Dzieki.Wesolych swiat zycze za chcile trzeba zjescjakiegos karpia. A ten mechanik to gdzie przyjmuje bo bede musial chyba podjechac
bo jak wlacze ogrzewanie szyby to tez mi obroty spadaja.

[ Dodano: 24-12-2006, 22:48 ]
I jeszcz pytanko do tych swiatel obydwa te plastiki sciagamy czy tylko ten jeden?

[ Dodano: 26-12-2006, 10:57 ]
Kurde rozkrecilem te dwa plastiki od gory ta oslone i sa tam dwie srobki ale troche inaczej ulozone niz w tej lampie na zdjeciu rozkrecilem je i nic dalej nie wymienilem.
Ja mam chyba inne lampy niz tena zdjeciu.
Mam lampy stanleya.

Twig
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 00:50   

Mojemu po włączeniu ogrzewania tylnej szyby też minimalnie spadają obroty, to źle? myślałem że tak jest 'w standardzie' :wink:

Adaho_krak 
moderator

Wysłany: 27-12-2006, 01:11   

geepard napisał/a:
Kurde rozkrecilem te dwa plastiki od gory ta oslone i sa tam dwie srobki ale troche inaczej ulozone niz w tej lampie na zdjeciu rozkrecilem je i nic dalej nie wymienilem.
Ja mam chyba inne lampy niz tena zdjeciu.
Mam lampy stanleya.

Zadzwoń do mnie dziś tylko po 12.oo (na PW masz mój nr tela) to się jakoś umówimy i Ci wymienie te żarówki i wyjaśnie jak i co z tym mechanikiem :)

Renault Megane Gtline

Adam 00302/KMM

T.Czok
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 22:44   

czesc chlopaki
napiczcie mi tez nr. tel do klubowego mechanika bo mam te same objawy z gasnięciem co geepard. chociaz moj silniczek jest ok.
pozdro

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2006, 10:30   

T.Czok napisał/a:
napiczcie mi tez nr. tel do klubowego mechanika

Tomasz Michalak
601381643
Kaplin

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2006, 11:44   

Czesc adaho nie zadzwonilem bo dopiero dzisiaj jestem na forum ale zadzwonie to sie jakos umowimy.

MB
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 13:32   

geepard napisał/a:
Czesc adaho nie zadzwonilem bo dopiero dzisiaj jestem na forum ale zadzwonie to sie jakos umowimy.

Witam!
Odgrzebuje temat geparda, bo w moim elipsie jest ten sam problem auto gaśnie, co jest strasznie denerwujące… Objawy są te same
Mam pytanie czy udało Ci się usunąć awarie twojego auto ? Jeśli tak możesz podać antidotum lub namiar na osobę, która Ci pomogła ?

geepard
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2007, 15:46   

Jeszcze nie ale jutro jade do mechanika.
A popuscilem troche srobke ktora jest tutaj jak przepustnica u goru i sie polepszylo ale dalej gasnie tylko rzadziej.

[ Dodano: 16-01-2007, 14:10 ]
Juz wiem co jest przyczyna ale awari jeszcze nie usunolem.
A wiec przyczyna gasniecia u mnie jestspalona cewka w silniczku krokowym.
Silniczek do wymiany :(

Odpowiedz do tematu