|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
amortyzatory |
Autor |
Wiadomość |
Bushi89 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 14:25 amortyzatory
|
|
|
Witam wszystkich!!!
Od ponad roku jestem szczesliwym posiadaczem Sigmy, jezdze duzo, wiec przyszedl czas na wymiane teleskopow. Zastanawiam sie czy warto oddac stare do regenarcji, bo nie wiem czy jest to oplacalne i na dlugo starczy taka naprawa??. Gdy dowiedzialem sie o cenach nowych w sklepie to zrezygnowalem z zakupu nowych i zaczalem sie zastanwaic nad uzywanymi i chyba ostatecznie te opcje wybiore.... prosze o rade w kwestii regeneracji
z gory dzieki//pzdr SIGMA RULEZ |
|
|
|
 |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 17:19
|
|
|
u japaneza przód masz po 420 za sztukę (KYB), tył rzecz jasna dużo taniej. z wymianą zmieścisz się się w 1500pln. chyba że masz te z elektryką po 2k za sztukę...
ja miałem zepsuty jeden na 40% sprawności, to musiałem wymienić, jak chcesz wiedzieć konkretnie, raczej pytaj w zakładzie który regeneruje... tylko czy warto?
nie wiem ile ta regeneracja cie wynesie, ale nowy, to zawsze nowy...
|
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 07:00
|
|
|
Ja się dowiedziałem że po regeneracji amor jest jeszcze sztywniejszy. Więc biorąc pod uwagę słyszalność każdej bruzdy na asfalcie utwardzenie jeszcze zawieszenia może się przyczynić do szybszego zużycia pozostałych elementów zawieszenia.
Postanowiłem kupić KYB'y nówki, i też jestem zadowolony.
Wszystko zależy jak długo masz jeszcze zamiar nią jeździć. |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 23:48
|
|
|
Nie regeneruj amortyzatorów. Ja to raz zrobiłem i straciłem niepotrzebnie kasę. Do Sigmy kupisz amory KYB po ok. 400 zl/szt. Gorzej z wersją kombi, tam nie ma McPerson-ów z tyłu i amory są nieco droższe. Do mojego Diamante kombi komplet na tył kosztuje 2000 zl.
Polecam AutoTW, w poniedziałek wymieniałem lewy przedni - poniżej foto. Nowy to nowy, nic nie stuka i jest gwarancja producenta.
 |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 07:31
|
|
|
Diamante kombi ??? a jak to wygląda...... |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 09:40
|
|
|
Nachbar napisał/a: | Diamante kombi ??? a jak to wygląda...... |
Ano tak
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24315 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-01-2007, 10:39
|
|
|
Czarcik napisał/a: | ja miałem zepsuty jeden na 40% sprawności, to musiałem wymienić |
ale zdajesz sobie sprawe, ze amortyzatory wymienia sie parami? |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 21:08
|
|
|
sorry za mój sceptyzm ... ale... jakoś to zdjęcie wydaje się być podobne do mojej niusi tylko kolor nie taki. Diamante w sedanie nie ma ramek przy oknach a u ciebie są???
Oki - niech będzie....
Żeby nie było że się czepiam |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 21:51
|
|
|
Nachbar napisał/a: | Diamante w sedanie nie ma ramek przy oknach a u ciebie są??? |
U mnie ramki są, takie jak w Sigmie. Wersje "oszczędnościowe" w Diamantach stosowali tylko w sedanach. Wygląda to bajerancko ale podobno w starszych modelach szyby nie przylegają już tak dobrze do uszczelek i przy większych prędkościach wiatr gwiżdże. |
|
|
|
 |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 23:51
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ale zdajesz sobie sprawe, ze amortyzatory wymienia sie parami? |
no dlatego zapłaciłem 1000 a nie 500.
fakt, wymienia się parami, ale mi chodziło o to że raczej nie psują się parami.
|
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2007, 00:38
|
|
|
Zalecają wymianę 2 szt. od razu ale ja nie miałem kasy i jak ukręciłem amortyzator z prawej strony to tylko ten wymieniłem. Teraz lewy zaczął mi stukać więc nie miałem wyboru i wymieniłem lewy. Raz na 5-6 lat amortyzatory trzeba wymienić bo się na tych dziurach rozlatują. |
|
|
|
 |
|
|