|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
grzejące sie przednie koła po wyminie klocków i łozysk |
Autor |
Wiadomość |
oloolosz
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1,9 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 83 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 12-12-2011, 18:48 grzejące sie przednie koła po wyminie klocków i łozysk
|
|
|
Witam
Dzis wymieniał mi mechanik przegub zewn,klocki przód,wszystkie łozyska kół,po wyjezdzie cos tarło,ponoc opaska od przegubu,pojechałem dalej i co sie okazało-pedał hamulca leci w dół,jest taki miekki,po kilku nacisnieciach stoi coraz wyzej,jest twardszy,leci w dól ale troche mniej,rusze autem i znów leci w dół,po rozpedzeniu do 80-90 hamuje ostro i chyba abs sie nie załancza,pedał powinien podskakiwac-nic sie niewyswietla od abs,hamulec jakby hamował z opóżnieniem.znajomy mi powiedział,ze mogli za mocno wciskac tłoczki i albo je uszkodzili lub uszkodzili akumulator ABS
aha-słysze jeszcze szum spod maski jak trzymam hamulec na postoju
[ Dodano: 13-12-2011, 10:36 ]
Byłem dzis z reklamacją w warsztacie,odpowietrzyli hamulce,trochę się poprawiło,ale pedał dalej leci na dół,pozatym po kilku pompnieciach pedałem na postoju,słysze jakby wycie pompy,która ma ciężko. w warsztacie oczywiście nic niesłyszą
[ Dodano: 14-12-2011, 04:23 ]
Witam,dzis zauwazyłam wyzsze spalanie,pozatym jak dojechałem z pracy do domu-26km-piasty na przedniej osi były gorące,tarcze tez-klocki były wymieniane na przodzie,z tyłu tarcze zimne.
[ Dodano: 21-12-2011, 11:03 ]
dziś wymieniono płyn,poprawy brak,potem sprawdzę czy koła się grzeją
a wiec minęło póltora roku,w hamulcach tylko pompa abs niewymieniona,3 komplety tarcz pokrzywione,a z jednego przegubu smar sie wytopił,ostatnio zaczał wyć na łukach,a grzały sie raczej tylko piasty,wiec postanowiłem by brat mi wymienił łozyska,przyszły JPN-takie same jak ostatnio,miały byc SKF,ALE NIEBYŁO,no i sie zaczęło,ale najpierw przed sprawdzeniem hamulców,kazałem bratu cofnac tak zaciski by niehamował,piasty,sruba,gorace,tarcze zimne,zaczałem uzywac hamulce i tarcze zrobiły sie gorace,ale jak stane i pchne auto raczej sie toczy bez oporów,zauwazyłem tez ze palił sie stop,gasnał jak nacisne sprzegło lub podciagne stopa pedał hamulca,brat mi cos tam poregulował,niby jakis pret wchodził za głeboko w pompke,podregulował tez pedał wzgledem czujnika stopu,nic to niedało koła dalej sie grzeja,wieczorem wymysliłem ze podjadedo jakiegos i cofne troche srube od przegubu ale o 18 nikt juz niepracował,jak wracałem to podciagałem hamulec do góry po hamowaniu i wydaqało mi sie ze jakby leciał lzej.w ogóle jest mozliwe zeby łozysko było jakies inne i przez to sie grzeja piasty?brat mówił ze skfy lżej sie jakby kreciły
prosze,pomózcie bo za tydzien jade na wczasy,zona mi niedaruje jak niepojedziemy
[ Dodano: 02-06-2013, 00:54 ]
a pozatym zamówiłem zwrotnice od carismy 1,9 did,chyba podejda?
acha,jak jade pomału to słychac z lewego koła ciche piski,oraz taki jakis gumowe szczekanie |
_________________ MSS 2004 102km 320tkm |
Ostatnio zmieniony przez oloolosz 05-06-2013, 07:28, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
lusiaanusia
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 02-06-2013, 01:10
|
|
|
to masz problem jak Ci zona niedaruje |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 02-06-2013, 16:24
|
|
|
lusiaanusia napisał/a: | to masz problem jak Ci zona niedaruje |
Chyba miał - i to spory, skoro odezwał się dopiero po 1,5 roku ciszy w temacie |
|
|
|
 |
oloolosz
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1,9 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 83 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 02-06-2013, 20:25
|
|
|
nieee,to nie taaaak,miała być wycieczka więc się wziąlem za podzszykowanie auta,przez te póółtora roku w sumie niemiałem wielkich podróży ,jakoś tamten temat podciągałem do przodu,jedno wyszło na plus,teraz na łukach niwewyją koła
z forum wolwo wyczytałem ze mozna opukac pompe abs,no i ciagle stop mio sie zapala
[ Dodano: 04-06-2013, 14:54 ]
opukałem pompe abs-niepomogło
[ Dodano: 04-06-2013, 22:05 ]
dzis rozebrałem przednie zaciski,wszystko ok,cofaja sie,mimo to przednie tarcze sie grzeja
[ Dodano: 05-06-2013, 23:24 ]
witam
problem zarzegnany-
1,5 roku temu miałemm zardzewiały tłoczek i zaciski,które zamieniłem na zacisk od carismy,jarzmo zostało od spce stara,zacisk od cari jest wiekszy nieznacznie,powodowało to krzywe napieranie na tarcze,kantowanie sie tak jakby klocka,tarcza tarła o zacisk czołem nieznacznie,po połtora roku wyrobiły sie łozyska i juz tak nieparło,problem powrócił po wymianie łozysk,teraz mam jakies wieksze tarcze od cari,jarzma i zaciski tez,tarcze sa tak duze ze 14 koła niepasuja a 15 OK,robimy stare zaciski,kupujemy tarcze,a jutro miałem wymieniac pompe abs i przewody metalowe.dzis to nawet byłem naq kompie czy wszystko alektronicznie z abs ok
[ Dodano: 05-06-2013, 23:32 ]
mało tego w poniedziałek byłe fabie kombi ogładac,ale juz poszsła,potem chciałem całego spejsa na czesci,ale gosc chciał ciut za dużo |
_________________ MSS 2004 102km 320tkm |
|
|
|
 |
|
|